Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka (U.Z.O.R.) već šestu godinu obilježava Međunarodni dan obitelji 15. svibnja, što je ujedno i datum osnutka udruge. Tim je povodom na Korzu postavljen prigodni štand na kojem su djelatnice i djelatnici udruge U.Z.O.R. s volonterima dijelili prigodne poklone i informacije o svojim aktivnostima.

Članovima udruge U.Z.O.R. na štandu se pridružio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u pratnji voditeljice službe za socijalnu skrb Grada Rijeke Maje Pudić.

Obilježavanjem Međunarodnog dana obitelji želi se naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obitelji kao osnovnoj zajednici u društvu, širom svijeta. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana obitelji je: ‘Obitelji, obrazovanje i dobrobit’.

Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka U.Z.O.R. ove godine tijekom mjeseca svibnja nizom aktivnosti
obilježava 10 godina kontinuiranog rada. U.Z.O.R. kontinuirano provodi tri programa: Savjetovalište i sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji i Rad s mladim počiniteljima kaznenih djela uključujući povremene uzimatelje droga – eksperimentatore. Na Međunarodni dan obitelji od 10 do 14 sati na riječkom će
Korzu imati štand na kojem će informirati i senzibilizirati javnosti o aktivnostima udruge U.Z.O.R.

Udruga ima besplatan SOS telefon 0800 333 883 koji je žrtvama nasilja u obitelji dostupan
od 0-24.

Šest psihologa, socijalna radnica i socijalni pedagog pružaju usluge osobama odnosno obiteljima , koje imaju probleme. Udruga svoje aktivnosti obavlja kroz Sklonište i savjetovalište za žene i djecu, žrtve nasilja u obitelji, psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji i rad s mladima koji su počinili kaznena djela uključujući eksperimente s drogama. Godišnje preko 500 osoba prođe tretman udruge U.Z.O.R.

Oznake