Riječ je o natjecanju u izražajnom čitanju koje se održava drugu godinu zaredom, a inspirirano je dugogodišnjim projektom ove udruge „Pripovjedač priča za laku noć“, popularno znanim i kao „Tete i barbe pričalice“ u sklopu kojeg volonteri svake večeri čitaju i pričaju priče malim bolesnicima u Dječjoj bolnici Kantrida.

„Voljeli bismo vidjeti i čuti kako to izgleda kada djeca postanu tete i barbe pričalice stoga pozivamo svu djecu koja vole izražajno čitati na glas da se prijave na ovaj natječaj“, poručuju iz Portića.

Natjecanje će se održati u tri kategorije – za učenike 1. i 2. razreda; za učenike 3. i 4. razreda i za učenike 5. i 6. razreda. Održat će se virtualnim putem, a svi koji žele sudjelovati svoje video uratke trebaju poslati do 6. listopada na e-mail adresu natjecaj.portic@gmail.com.

Imena najuspješnijih budućih „teta i barba pričalica“ bit će objavljena 15. listopada, a više informacija o natjecanju moguće je pronaći na web stranici Udruge Portić na kojoj se nalazi i Pravilnik o natjecanju kao i prijavnica.

(Naslovna fotografija: Udruga Portić)