Djeca

Ovaj dio programa realizira se  putem organiziranih posjeta učenika 4. razreda policijskim postajama kako bi se upoznali s radom policije i prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. U provedbu su uključeni učenici svih 4. razreda osnovnih škola s područja grada Rijeke koji bi do 12. svibnja 2011. godine  organiziranoposjetili teritorijalno najbližu policijsku postaju.

Prvog dana učenici 4. razreda OŠ Nikole Tesle u Rijeci posjetit će I. policijsku postaju Rijeka, a narednog dana, 27. listopada učenici 4. razreda OŠ Podmurvice posjetit će II. policijsku postaju Rijeka.  

Po dolasku u policijsku postaju učenike će dočekati kontakt policajac koji će ih upoznati s ulogom policije u zaštiti života i sigurnosti građana, štetnosti različitih opojnih sredstava (alkohol, droge), kako se zaštititi i što učiniti u slučaju pronalaska predmeta za konzumaciju droga, štetnosti nasilja i dr. Nakon toga učenici će zajedno s kontakt policajcem obići policijsku postaju, gdje je planirano duže zadržavanje u prostoru operativnog dežurstva kako bi se učenici upoznali s dijelom tehnike i opreme (osim oružja) koju policija koristi prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.

Podsjećamo da su djelatnici Odsjeka za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske 27. rujna u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke ravnateljima, stručnim suradnicima i učiteljima 4. razreda riječkih osnovnih škola prezentirali preventivni program Zajedno više možemo.

Inače, ovaj preventivni program provodi se već šestu godinu u školama na  području grada Zagreba, vrlo dobro je prihvaćen od svih sudionika, a rezultati pokazuju pozitivne pomake u prevenciji raznih oblika ovisnosti djece i mladih.