U tijeku su upisi u novi ciklus cjelogodišnjeg kreativnog programa za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI. Namijenjen je učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola, a upisi traju do 9. listopada 2020. godine.

Cilj programa RInovatoRI je razvoj poduzetničkih kompetencija i podizanja poduzetničke kulture mladih kroz edukacije iz tematskih područja vezanih uz poduzetništvo, neposredni uvid u poduzetničku praksu te osmišljavanje i razradu vlastitih poslovnih ideja.

Program RInovatoRI je u prosincu 2019. godine proglašen za nacionalnog pobjednika Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2019. (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) u kategoriji „Promicanje poduzetničkog duha“.

Program je iniciran i osmišljen od strane Grada Rijeke – Odjela za poduzetništvo, a provodi se u organizaciji Gradske ustanove Dom mladih Rijeka u tri programske cjeline: (1) redovni cjelogodišnji program (tjedne radionice), (2) Vikend škola poduzetništva i (3) Ljetna škola poduzetništva (Summer RInnovation Lab).

Prijaviti se mogu učenici/e šestog, sedmog i osmog razreda riječkih osnovnih škola, a  za prijavu u novu radioničku godinu potrebno je ispuniti online prijavnicu na mrežnim stranicama Doma mladih Rijeka.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 227 603 ili putem e-maila info@dom-mladih.hr, kao i na službenoj Facebook stranici programa RInovatoRI.

Planirani početak programa je 15. listopada 2020. godine. Cjelogodišnji program uključuje tjedne radionice u trajanju dva školska sata i to četvrtkom od 18,30 do 20.00 sati. Mjesečna cijena programa je 100,00 kn po polazniku. Maksimalni broj upisanih polaznika može biti 10 kako bi se mogle poštivati sve propisane mjere sigurnosti i zaštite u predviđenom prostoru.

U redovitim okolnostima, u okviru programa, organiziraju se izleti, posjete poslovnim subjektima i tematskim događajima te gostovanja stručnjaka. Realizacija planiranih aktivnosti u vanrednim okolnostima uslijed pandemije Covid-19 ovisit će o mjerama sigurnosti i zaštite te dostupnim mogućnostima provedbe.

U programu sudjelovalo više 550 djece

Do danas je u programu podrške razvoju poduzetničkih kompetencija mladih Grada Rijeke (KEŠ i RInovatoRI) sudjelovalo preko 550 djece. Dvanaest godina provođenja programa pokazalo je kako mladi, kreativni umovi brzo proizvode sjajne i još neviđene ideje.

Podsjetimo, program RInovatRI nastao je nadogradnjom programa za razvoj poduzetničkih kompetencija mladih koji je pokrenut je 2008. godine pod nazivom Kreativno-edukativna škola (KEŠ).

Program je osvježen i preimenovan u RInovatoRI 2018. godine. Temeljne promjene koje su 2018. unijele novu dinamiku u program su veća orijentiranost na terenska iskustva, rješavanje stvarnih problema riječkih poduzeća te razvoj vlastite startup ideje.