„Tko je čovjek s fotoaparatom? To je čovjek koji već preko šezdeset i pet godina fotografira. To je Borislav Ostojić koji slavi rođendan 24. siječnja i tako već osamdeset i dvije godine“, piše Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka u najavi izložbe. „Poklon mu je ova izložba  koju možemo opisno nazvati analogna i digitalna impresija svjetlom“, dodaje Božić, objašnjavajući kako je svjetlo osnovni agens Ostojićeve fotografije.

U Galeriji Principij u subotu, 26. siječnja u 18 sati otvara se izložba fotografija Borislava Ostojića koji, čovjeka koji se više od 65 godina bavi fotografijom.FOTO Borislav Ostojić „Ostojić je u posebnoj samonametnutoj fotografskoj misiji. Svakodnevno snima četrdesetak fotografija i uz popratni tekst objavljuje ih na svom facebook profilu…To je autorski standard izgrađen u doba profesionalnog novinarskog rada zadržavši ga sve do danas“.

Borislav Ostojić rođen je u Imotskom 1937. godine, a s 29 godina dolazi u Rijeku i upisuje Pedagošku akademiju. Po završetku školovanja kreće njegova radna karijera prosvjetnog radnika, novinara, urednika itd. Istovremeno uz sve poslove fotografira i radi dokumentarnu i umjetničku fotografiju. Kao profesionalni fotoreporter radio je u zagrebačkom Studentskom listu 1957.-1960. godine. Imao je četiri samostalne izložbe u Rijeci, Delnicama, Ogulinu i Susku, a sudjelovao je na 105 izložaba umjetničke fotografije u bivšoj SFR Jugoslaviji. Dobitnik je 23 nagrade i priznanja za umjetničku fotografiju. Počasni je član Fotokluba Rijeka.

Izložba se može razgledati do 5. veljače, i to od ponedjeljka do petka 10 – 13 i 17 – 20 sati i subotom 10 – 13 sati.