Baletna predstava „Mediteranska trilogija“, koju čine baleti „Pulcinella“ Igora Stravinskog, „Poslijepodne jednog fauna“ Claudea Debussyja i „Španjolska rapsodija“ Mauricea Ravela, izvedena je HNK-u Ivana pl. Zajca kao prva ovosezonska baletna premijera riječkog kazališta.

Koreograf „Pulcinelle“ je Giovanni di Palma, drugog dijela trilogije Maša Kolar, a trećeg Filipe Portugal. Autorski tim koji je kreirao vizualni kontekst sva tri baleta čine kostimografkinja i scenografkinja Petra Pavičić i oblikovatelj svjetla Saša Fistrić, a dramaturginja je Maja Marjančić.

U ulozi Pulcinelle plesao je Ali Tabbouch, a Pimpinelle Soyoka Iwata. Uz njih, nastupili su Marta Kanazir, Marta Voinea Čavrak, Carlos Hueta Pardo, Jody Bet i drugi članovi riječkoga Baleta. U ulozi Fauna plesao je Michele Pastorini, a Nimfa je bila Ksenija Krutova. U „Španjolskoj rapsodiji“ nastupilo je petnaestak članova baletnog ansambla.

Premijeru je popratio gromoglasni aplauz oduševljene publike, a ako ste je propustili, svakako popratite reprize.

U videu donosimo razgovor s dvoje koreografa, Mašom Kolar i Filipeom Portugalom, o procesu rada na koreografijama, te pripremi za turneju.