U petak, 18. prosinca, u 15 sati, otvara se klizalište „Morska pahuljica“ na Gatu Karoline Riječke, a povodom početka nove sezone posjetiteljima se daruje besplatno klizanje sve do 22 sata. Organizator klizališta kao i ranijih godina je tvrtka “Forum ugostiteljstvo” u suradnji s Gradom Rijeka.

Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, za cijelo vrijeme boravka na prostoru klizališta obavezno je pravilno nošenje zaštitne maske uz pridržavanje svih ostalih mjera i preporuka poput držanja razmaka i dezinfekcije ruku na ulazu u klizalište. Dezinfekcija opreme provodit će se nakon svakog korištenja. Najveći dozvoljeni broj klizača koji istovremeno može boraviti na ledu je 25.

U periodu od 19. do 28. prosinca građanima su na raspolaganju termini radnim danima od 9 do 22 sata, a vikendima i blagdanima od 10 do 22 sata. Na Badnjak i Staru godinu, klizalište će raditi skraćeno.

Grad Rijeka svim građanima daruje besplatno klizanje u periodu od 21. do 24 prosinca od 9 do 12 sati, a plaća se jedino najam klizaljki koji iznosi 10 kuna.

Cijena sata klizanja u ostalim terminima iznosi 20 kuna, a cijena najma klizaljki je 10 kuna.

Sva djeca s područja Grada Rijeke moći će kao i dosadašnjih godina besplatno pohađati Školu klizanja u organizaciji Doma mladih Rijeka. Škola klizanja održavat će se radnim danima od 28. prosinca 2020. do 15. siječnja 2021. u terminima od 9 do 16 sati. Za polaznike koji nemaju svoje klizaljke, najam klizaljki iznosi 10 kuna. Prijave se primaju isključivo putem online obrasca koji je uz informacije o epidemiološkim mjerama objavljen na mrežnim stranicama Doma mladih Rijeka.

Za vrijeme održavanja Škole klizanja, građanima su na raspolaganju termini u popodnevnim satima i to radnim danom od 16 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata.

Morska pahuljica bit će otvorena do 17. siječnja 2021. godine. Uz Grad Rijeku i Turističku zajednicu grada Rijeke rad klizališta i ove godine podupire INA.

Obavijesti i informacije o programima klizališta Morska pahuljica pratite na Facebook stranici Rijecko.klizaliste, Instagram profilu i You Tube kanalu klizališta.