Milan Zagorac je riječki književnik, urednik, izdavač i bloger te autor ukupno četiri romana, a predstavljanje ”Vražjeg prolaza” je njegovo prvo javno predstavljanje vlastitog romana, nakon dvanaest punih godina koliko je prošlo od izlaska Zagorčeva romana prvijenca ”Želiš li vidjeti sunce u ponoć?”.

Roman je prethodno objavljivan u nastavcima na književnikovu blogu ”Aksiomatični Milan”, objavljen je u elektroničkom izdanju na Smashwordsu, a tiskano izdanje je ugledalo svjetlo dana zahvaljujući ”crowdfundingu”, kojim su prikupljena potrebna novčana sredstva.

Predstavljanje ”Vražjeg prolaza” započelo je čitanjem ulomka koji sugerira kriminalističku prirodu romana s prisutnim elementima horora. U opuštenom tonu, razgovor o romanu obuhvatio je temu procesa nastajanja romana pa je tako istaknuto da je roman nastao u specifičnom razdoblju književnikovog života, kao produkt njegovih unutarnjih zbivanja, odnosno, kako je sam rekao – iz duboke unutarnje utonulosti – te se upravo u tome krije značenje simbolike naziva samog romana ”Vražji prolaz”.

Cijena romana je u slobodnoj prodaji 80,00 kuna, a gosti i posjetitelji su ga nakon predstavljanja, uz potpis i posvetu književnika mogli kupiti za 50,00 kuna.