U Galeriji Juraj Klović otvorena je izložba novoprimljenih članova i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Odabrano je sedmoro autora i autorica koji se međusobno znatno razlikuju po dobi, tehnici i pristupu umjetnosti, ali ih objedinjuje priznanje struke i nove mogućnosti unutar HDLU-a.

Stručni žiri se sastojao od Daine Glavočić, Ljiljane Barković, Dražena Filipovića Pegle, Borslava Božića i Sabine Žigo, raznovrsnih umjetnika i umjetnica iz različitih polja kreativnog djelovanja. Novi su članovi slikar Toni Belobrajdić, Višnja Laginja, Darija Stipanić, Dora Filipović, Ela Štefanac (najmlađa u skupini), Alen Šimoković i Vinko Kalčić.

Izloženi radovi su predstavljali najreprezentativnija ostvarenja navedenih umjetnika te se kreću od tradicionalnih, figurativnih ulja na platnu i digitalne fotografije, sve do konceptualnih djela izrađenih od pronađenih materijala. Autori također dolaze iz različitih kreativnih pozadina, pa se među njima nalaze nedavno diplomirani mladi studenti Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci, dok se, na primjer, Višnja Laginja počela baviti umjetnošću nakon dugog višegodišnjeg rada u restauratorstvu.

Više o novim članovima HDLU-a Rijeka možete saznati u video prilogu, a izložbu imate priliku posjetiti do 5. travnja.

Kalendar događanja