U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeke, u utorak, 8. veljače, s početkom u 18 sati u Galeriji Juraj Klović postavlja se skupna izložba radova novih članova riječkog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).

Svake godine HDLU Rijeka prima nove umjetnike u svoje članstvo. Komisija koja je razmatrala pristigle zamolbe u 2021. godini sastojala se od članova Umjetničkog savjeta: Ivana Valušeka, Luise Ritoša i Istoga Žorža, kao i od povjesničara umjetnosti, posebno angažiranih za tu svrhu: Daine Glavočić i Eme Makarun.

Ova je izložba tradicionalna likovna prezentacija. Pri odabiru radova poštovala se različitost izlagača te su izložena djela putem kojih su se umjetnici i prijavili na natječaj. Ove godine kandidati su bili vrlo različiti. Većinom su to bili mladi autori sa završenom riječkom Akademijom primijenjenih umjetnosti, ali zastupljen je i umjetnik s Accademie di belle arti iz Venecije, kao i umjetnici koji su već stekli zavidnu umjetničku reputaciju. Svaki od njih predstavljen je se nekoliko radova koji daju uvid u njegovo stvaralaštvo.

Novi članovi HDLU-a Rijeka su: Fanita Barčot-Nikolac, Kristina Kinkela Valčić, Nina Licul, Petra Rožanić, Hanibal Salvaro, Boris Toman, Dalibor Vučković i Tereza Vukić.

Više o autorima i njihovom radu dostupno je u katalogu izložbe na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3GrgUje

Kako se ističe u najavi izložbe, “primanjem novih članova u HDLU Rijeka, odlukom stručne komisije, obogaćuje se likovni potencijal naše profesionalne, likovne udruge u gradu Rijeci, ali i donosi svježina na području likovnosti cijele Hrvatske”.

Izložba ostaje otvorena do 22. veljače 2022., a moći će se razgledati u radno vrijeme Galerije Juraj Klović (Verdijeva 19 b), od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati.

Posjetitelje se moli da se pridržavaju epidemioloških mjera, koriste maske, održavaju distancu i koriste dostupan dezinficijens.

(Foto: Fanita Barčot Nikolac)

Kalendar događanja