Na izložbi su predstavljeni autorski radovi polaznika drugog ciklusa radionica suvremene umjetnosti i kritičkog mišljenja „Gledanje Naglavačke“, koje su učenici trećeg i četvrtog razreda srednje škole, te studenti prve godine fakulteta, razvijali od veljače uz mentorstvo voditeljica Elene Apostolovski i Petre Čargonje iz nezavisne inicijative Spačke.

Izložba se bavi temama identiteta i problematikom autentičnosti iz perspektive tinejdžerske populacije. Radove su predstavili Lara Grdinić, Marija Blašković, Claudia Bošković, Toni Buškulić, Elena Štokovac, Dorian Jurešić i Nina Ćorić.

Cjelokupni se događaj odvija u okviru programa Refleks udruge Drugo more, koja i u narednim godinama namjerava surađivati s nezavisnom inicijativom Spačke na sličnim aktivnostima namijenjenim mladima. Spačke se bave pretresanjem konvencionalnih načina gledanja kroz umjetničku praksu. Kroz radionice, izložbe, diskusije, intervencije i različite umjetničke akcije, Spačke se fokusiraju na marginalne perspektive u umjetnosti i kulturi.

Izložba u Galeriji SKC ostaje do 30. svibnja, u radnom vremenu galerije od 17 do 20 sati. Također, u utorak 24. svibnja u 18 sati bit će održano vodstvo kroz izložbu za zainteresirano građanstvo. Ulaz je slobodan.

Kako nam je bilo na otvorenju, pogledajte u videu.

Kalendar događanja