U Galeriji Juraj Klović otvorena je samostalna izložba Sandre Ban pod nazivom Suvremena umjetnost za suvremeni svijet “On the Edge”, kojom ova riječka umjetnica predstavlja svoj desetogodišnji ciklus stvaranja.

Riječ je o multimedijalnom konceptu kojim se umjetnica predstavlja interaktivnom in situ instalacijom, video radom, keramičkim skulpturama te glazbenim radom u suradnji američkog umjetnika Edema Elesha iz Los Angelesa.

U njezinom radu dominira kiparstvo kroz medij keramike i skulpturalnog slikarstva. Prirodne i žive materijale zemlje spaja s novim tehnologijama digitalnih medijima izražavajući duboke slojeve stanja svijesti konceptima apstraktnih prikaza i naglascima suvremene proze.

Sandra Ban

Sandra Ban predstavlja svoj desetogodišnji ciklus stvaranja

Povratak unutarnjoj i vanjskoj prirodi

“Svjedoci smo vremena u kojem se materijalni svijet kakav poznajemo raspada, mnogi su u strahu, a umjetnici osjećaju sve i kroz svoja djela prikazuju ovo emocionalno stanje vremena… U svom radu naglašavam važnost povratka unutarnjoj i vanjskoj prirodi, osluškivanju i praćenju istog ritma čovjeka i zemlje, i zato glina postaje dominantni medij”, govori Ban o svom radu u kojem glina ujedinjuje sve grane umjetničke ekspresije.

Izložba je otvorena do 26. veljače, uz svakodnevno prisustvo umjetnice.

Sandra Ban je interdisciplinarna umjetnica, mentorica suvremene umjetnosti, koja aktivno surađuje s raznim međunarodnim organizacijama za razvoj umjetnosti i kulture u organizacijskim i edukacijskim djelatnostima u Zemlji i inozemstvu.