U nedjelju, 7. veljače u Centru Zamet održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – natjecanje na veslačkim simulatorima.

Veslački klub “Jadran” – Rijeka u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine, po 14. put organizira Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima „Croatia Open Indoor – Rijeka 2021“. Riječ je jednom od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu kontinuirano visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.

Natjecanje su predstavili glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, direktor utrke Andrej Smilović iz Veslačkog kluba Jadran te veslačica Lucija Kristić.

Slaviša Bradić, Lucija Kristić i Andrej Smilović

Slaviša Bradić, Lucija Kristić i Andrej Smilović

Zbog situacije uzrokovane virusom COVID-19 i trenutnih epidemioloških mjera u RH radi zaštite sportaša, organizatora, osoblja i ostalih sudionika izmijenio se inicijalni Program i propozicije o prijavi i sudjelovanju na natjecanju te ograničio broj sudionika i kategorija u kojima će se natjecanje održati.

„Razmišljali smo da li odgoditi natjecanje ili ga održati u reduciranom obliku, pa smo se odlučili za drugu verziju, prije svega kako bismo zadržali kontinuitet natjecanja. Od prošlogodišnjih 500-ak natjecatelja morali smo broj natjecatelja smanjiti na 80“, kazao je direktor utrke Smilović.

Unatoč smanjenju broja natjecatelja, koje je zbog pandemije koronavirusa izgubilo međunarodni predznak, na „Croatia Open Indoor – Rijeka 2021“ snage će odmjeriti najbolji hrvatski veslači: braća Sinković, braća Lončarić te sestre Janković. Na natjecanju sudjeluju i veslači Jadrana – Matej Stilić i Goran Mitić.

Zbog važećih epidemioloških mjera koje ograničavaju okupljanja radi sprečavanja širenja koronavirusa, natjecanje se odvija bez gledatelja. Svi zainteresirani ga mogu u nedjelju, 7. veljače od 10 do 12 sati pratiti online, o čemu će više informacija biti objavljeno na mrežnim stranicama Veslačkog kluba Jadran.