Premijera novog filma Srđana Dragojevića Nebesa u Art-kinu se održava 21. prosinca u 19 sati, a srpski autor prepoznatljiva opusa (Mi nismo anđeli, Rane, Parada) ovog puta na veliko platno donosi neobičnu filmsku alegoriju s elementima crnohumorne komedije koja je svoju svjetsku premijeru imala na prestižnom filmskom festivalu u Locarnu.

Riječkoj premijeri filma Nebesa prisustvovat će redatelj Srđan Dragojević, glumci Bojan i Goran Navojec te producentica Biljana Prvanović, uz razgovor s gostima nakon projekcije filma.

Riječ je o provokativnoj i čarobnoj filmskoj priči, ispričanoj u tri poglavlja, koja se bavi izazovima kršćanstva u post-socijalističkom društvu, punom praznovjerja, korupcije i nade. Smještene u 1993., 2001. i 2026. godinu, poglavlja prate šest junaka čije su sudbine određene i usmjerene božjim čudima. Pritom Nebesa donose nekonvencionalni pogled na tranzicijsko razdoblje u postkomunističkoj zemlji, tretirajući ga kao turbulentni prelazak iz paganskog svijeta u kršćansku eru.

Srđan Dragojević / Foto: press Art-kino

Srđan Dragojević / Foto: press Art-kino

Uloge u filmu ostvarili su Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Nataša Marković, Miloš Samolov i brojne druge regionalne zvijezde, a riječ je o prvom filmu rađenom u koprodukciji svih šest zemalja bivše Jugoslavije.

Scenarist i redatelj Srđan Dragojević rođen je 1963. u Beogradu, a diplomirao je kliničku psihologiju te filmsku i TV režiju. Javnost ga prvenstveno poznaje kao jednog od najcjenjenijih srpskih autora crnih komedija, u koje se ubrajaju hitovi Parada i Mi nismo anđeli, a u opusu se ističu i kultne Rane.

Program se provodi u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama te je za ulazak u prostore Art-kina neophodna COVID potvrda.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu ili putem platforme ulaznice.hr.

Više na https://www.art-kino.org/hr/