U sklopu Ljeta na Gradini, Trsatski kaštel i okolni park bili su ukrašeni svijećama čiji broj raste iz godine u godinu od prvog izdanja manifestacije koje je brojilo 1000 svijeća. Ove godine, u sklopu petog izdanja, ta brojka se učetverostručila pa su posjetitelji imali priliku uživati u ambijentu 4000 plamenova. Postavljeni su viseći plamenovi te su svijeće krasile svaki kutak kaštela, od zidina do stepenica. Također je namješten i photo corner s kulisom koju su posjetitelji mogli koristiti pri fotografiranju.

Manifestaciju je pratio glazbeni i plesni program. Nastupila je pjevačica Martina Majerle uz pratnju Marija Šimunovića na gitari i Zvonka Vukoje na Harmonici. Plesni nastup bio je sačinjen od dvije koreografije u izvedbi plesne skupine Ri Dance. Posjetitelji su također bili dočekani kratkim plesnim performansima na ulazu u kaštel.

Zaista velik broj posjetitelja dokazuje i ove godine popularnost i dosljednu uspješnost ove manifestacije te vrijednost Trsatskog kaštela kao jednog od riječkih središta kulturnih događanja. Više o nadolazećem programu Ljeta na Gradini možete saznati na Facebook stranici Trsatske gradine.