snijeg

Tako je, po podatcima Gradske uprave, u Delnicama za čišćenje snijega 2013. bilo planirano 900.000 kuna, a dosad je potrošeno više od dva milijuna kuna.

Općina Fužine za troškove zimske službe planirala je potrošiti kao i inače 350.000 kuna, ali će nakon rebalansa proračuna za zimsku službu izdvojiti 650.000 kuna, rekao je načelnik Marinko Kauzlarić. Dodatnu svotu morat će se izdvojiti i za popravak i uređenje oštećenih prometnica.

Grad Vrbovsko potrošio je za čišćenje snijega samo u prva tri mjeseca ove godine oko 1,3 milijuna kuna, a planira se ukupno 1,5 milijuna kuna, što je više nego dvostruko u odnosu prema troškovima tijekom zima s prosječnom količinom snijega, kada se za to izdvajalo oko 500.000 kuna, izvijestio je voditelj odjela za komunalne poslove u Vrbovskom Nevenko Žagar.

Iz općine Ravne Gore ističu, pak, kako je ove godine do kraja ožujka za čišćenje snijega potrošeno više od 586.000 kuna, a za cijelu 2013. bilo je predviđeno 250.000 kuna.

Koordinacija devet goranskih općina i gradova obavijestila je Županijsku upravu o povećanim troškovima i učinjenoj šteti, a iz županije su danas potvrdili da je postupak u tijeku te da će županijsko povjerenstvo za elementarne nepogode procijeniti ima li uvjeta za proglašenje elementarne nepogode i subvencioniranje troškova goranskih zimskih služba.