Nakon osamnaest kola poredak izgleda ovako: 1. Mlaka 34, 2. Istra 28, 3. Admiral 26, 4. Split 21, 5. Zagreb 20, 6. Rijeka 16, 7. Siscia 14, 8. Podravka 12, 9. Endi-Tekstilac 7 i 10. Plitvice 2 boda.

Djevojkama Mlake, upozorit će Tonči Mikac, peta je to titula uzastopno osvojena, osma u posljednjih deset godina.

– Za mene rasplet je bio očekivan. Jedino što je to doba korone, nismo do kraja pravi, nisu niti drugi. Sve mi je ovo bilo sportski čudno. Ne volim se osjećati tako, nije mi ovo pravi sportski osjećaj. Bilo je i COVID-a, bilo je malo i post COVID-a što je još gore, izgubi se ritam treninga. Sve to naravno ne umanjuje naš nastup, ostvarili smo 17 pobjeda u 18 utakmica, jedini poraz smo doživjeli za jedan čunj. Za sve cure kod nas to je kao vodu piti, one znaju da mi gubimo jednu ili dvije utakmice godišnje, to je već mentalitet, mislim da one više niti ne osjećaju pritisak, reći će Tonči Mikac.

Možda djevojke Mlake ne osjećaju pritisak, ali ga zato osjećaju djevojke protiv kojih Mlakarice igraju.

Sezona za Mlaku nije završila, njezini pravi vrhunci tek slijede budući da napadaju četverostruku krunu. Ove sezone osvojile su Svjetski kup u Otočcu, sada domaće prvenstvo, idući vikend predstoji im nastup na Final Fouru Lige prvaka u mađarskom Gyoru, nakon toga još i završnica domaćeg kupa.

– Sada je situacija stani pani. Treba zaboraviti sve što je do sada bilo i potući se za titulu. Prošle godine u finalu smo poraženi od Bamberga na njihovom terenu, sada napadamo titulu. Ne sumnjam da ćemo se znati potući, pitanje je samo koliko ćemo mi biti pravi. Nakon toga nam slijedi i nastup na Svjetskom prvenstvu u Estoniji polovinom svibnja, sada je kraj sezone, svi bi se rado malo odmorili, a tek treba upaliti motore, pripremati se, dići formu. Dvije smo titule osvojili, još dvije su nam ostale za osvojiti.

Jednostavno je to, treba osvojiti sve što se može, zaključit će Tonči Mikac.