U ovoj godini nastavljaju se projekti izgradnje i rekonstrukcije prometnica na području Rijeke, koji će omogućiti bolje protočnost i sigurnost prometa, ali i unaprjeđenje ostale komunalne infrastrukture. Naime, u većini slučajeva uređenje prometnica prati izgradnja ili sanacija ostale infrastrukture, poput vodovodnih i plinskih instalacija ili distributivne telekomunikacijske kanalizacije. Radovi se odviju na prometnicama kojima upravlja Grad Rijeka, ali i državnim cestama, uz sufinanciranje Grada Rijeke te komunalnih i trgovačkih društava u gradskom (su)vlasništvu.

U prometnim nesrećama sudjelovala su i četiri strana državljana, dva pješaka, te devet alkoholiziranih vozača. Tijekom tjedna ukupno su alkotestirana 453 vozača, od kojih je kod 58 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok su tri vozača odbila provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 28,  je bilo u dobi iznad 35. godine života, 22 ih je evidentirano u dobi između 25. i 35. godine života, a 11 u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,23 g/kg izmjerena je u nedjelju, 28. siječnja, 23-godišnjem vozaču osobnog vozila. Njega je policija zaustavila oko 23.50 sati na Kukukuljanovu gdje je upravljao vozilom marke Ford u alkoholiziranom stanju bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. Zbog počinjenih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Oznake