Rijeka jedan je od osam gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju Tjedni jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost. Osim predstave, u ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil bit će otvorena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete posjetiti moći pogladti sve do 14. kolovoza. Izložba “Jednog dana život će biti lijep“ nastavak je projekta “Kad odrastem, bit ću bogatašica“ kojim se zaustavljamo u prostorima u kojima djeca žive i u kojima maštaju o budućnosti.

Tjedni jednakosti započeli su 8. travnja te su održani u  Zagrebu, Belom Manastiru, Kutini, Vodnjanu, Slavonskom Brodu, Čakovcu, a zbog izmjena nastalih uslijed epidemije, produženi su na srpanj, kolovoz i rujan kada će se održati u Rijeci te Karlovcu. Tjedni jednakosti i kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama upozoravaju kako je diskriminacija nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutnu situaciju.

Osim predstave, u ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil bit će otvorena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete posjetiti moći pogladti sve do 14. kolovoza.

Tjedni jednakosti u Rijeci održava se u organizaciji Udruge djelovanja u kulturi Arterarij, Centra za mirovne studije i Romske organizacije mladih Hrvatske.