Kako navodi Dallas Records, ‘Motel Monaco’ kao prva pjesma na istoimenom albumu započinje i završava koncept cijelog albuma. Baš je ona bila inicijalna inspiracija tijekom stvaranja ostatka soničnih priča kojima The Black Room istražuju teme odrastanja, usamljenosti, melankolije i egzistencijalizma općenito.

Svoju glazbenu priču dečki su započeli u klasičnim rock okvirima, ali nisu se ograničavali nego su ih hrabro i vrlo uspješno probijali. U pjesme vješto inkorporiraju glazbene afinitete svakog ponaosob, ali za novi album je “pala” unisona odluka da se isti bazira na estetici 1980-ih.

Singl ‘Motel Monac, uz opasno zarazni ritam, fantastičnim balansiranjem melodije i vokala osvaja na prvu, a dosad objavljeni singlovi daju naslutiti da nas uskoro očekuje izniman dugosvirajući materijal, dodaju iz Dallasa.

Za produkciju i režiju spota ponovno je zaslužna Riječanka Kristina Barišić koja je dvoje glavnih protagonista smjestila u fikcionalni ‘Motel Monaco’ i ovom pričom zaokružila vizualni dio trilogije.

(The Black Room / Foto: Kristina Barišić; Dallas Record press)