U sklopu 16. Ljeta na Gradini protekle su subote koncert održali pjevač, skladatelj i kantautora Tedi Spalato te skladatelj i aranžer Ante Gelo. Koncert ovog gitarističkog dvojaca publika je dočekala s velikim interesom, te su u svega nekoliko sati rasprodane i dodatne ulaznnice koje su organizatori dan uoči nastupa stavili u prodaju.

Hrvatska pjeva

U sklopu kampanje #ostajemdoma Jutarnji list i Ante Gelo pokrenuli su jedinstveni glazbeni online projekt „Hrvatska pjeva“ u sklopu kojeg su putem web stranica donosili glazbu u naše domove. Tedi Spalato i Ante Gelo surađivali su i u toj kampanji, a ovaj puta ih je riječka publika slušala uživo na Trsatskoj gradini. Subotnji koncert pamtit će se po glazbi za dušu.

Dalmatinske pjesme

Koncert gitarističkog dvojca započeo je s pjesmom „Škarpelin“, a nastavljen nizom dalmatinskih pjesama: „Dalmatino povišću pritujena“, „Moje izgubljeno blago“, „More snova“, „Lipote gladan, jubavi žedan„ i ostale. Na repertuaru su se našle i Oliverove pjesme koje su kod mnogih izmamile suze na lice. Publika svih dobnih skupina pjevala je zajedno s glazbenicima, a oni su se pobrinuli da pauze ispune šaljivim anegdotama. Dvije akustične gitare i dalmatinska pjesma na Kaštelu ukrašenim svijećama večer su učinile intimnom i nježnom.

Gostovanja do kraja kolovoza

Nakon koncerta Tedi Spalata i Ante Gela, na Gradini, u srijedu, 11. kolovoza nastupa Henry Radanović Trio  –  „Vrijeme je za jazz“. U petak, 13. kolovoza, na Gradinu dolazi Natali Dizdar.

Iz programa vrijedi izdvojiti i predstavu „Izlazak iz ormara“ na kojoj će nas Željko Pervan dobro nasmijati. Kraj kolovoza na Gradinu dovodi Josipu Lisac te koncert klape Iskon.

Detaljnije informacije o događanjima mogu se naći na web stranici: trsatskagradina.com te na Facebook stranici: „Trsatska gradina“.

Ulaznice za sva događanja posjetitelji mogu nabaviti u Vintage baru na Gradini, online na mojekarte.hr te na sam dan događanja na ulazu u Gradinu.

(Foto: press, Ljeto na Gradini)