Rijeka trkača potrčat će Korzom ove nedjelje 23. travnja u 9:30 i tako označiti vrhunac ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run, koji se održava 24. put. A kad se nešto održava toliki broj godina, očito je da su njegovi sudionici, sportaši, rekreativci i građani prepoznali njegovu važnost i svaki mu se put rado odazivaju.

Humanitarna prodaja majica

“Festival sporta i rekreacije bez sumnje je najpoznatija riječka sportska manifestacija i drago nam je što se ove godine vratila na riječke ulice. U tome svakako ima podršku Grada i gradskih institucija, a vjerujem da su je i građani nestrpljivo čekali. Stoga vjerujem da ćemo ovu nedjelju ponovo uživati u pravom slavlju sporta i zdravog načina života s velikim brojem sudionika. Pozivam sve da se odazovu i humanitarnoj inicijativi koja redovito prati festival te kupnjom Homo si teć majice doniraju sredstva za Udrugu osoba sa intelektualnim teškoćama Srce Rijeka,” izjavio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Službene festivalske majice mogu se kupiti sve do samog kraja festivala na prodajnom štandu festivala na Trgu 128. brigade HV-a te u trgovinama Sport Visiona.

Homo si teć - Rijeka Run konferencija za medije

Kao manifestacija koja je odavno prerasla gradske okvira i etablirala se među ljubiteljima rekreacije iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, festival sporta i rekreacije dobio je u županijskim institucijama prirodne partnere, te se izvrsno uklapa u nastojanja da se kompetetivne prednosti ove regije i mogućnosti bavljenja sportom na otvorenom što bolje i snažnije predstave i njenim građanima i gostima.

“Kao Županija puno ulažemo u sportske objekte i podržavamo sportske saveze, čineći tako sport dostupnijim svim građanima, o čemu svjedoči i velik broj registriranih sportaša i rekreativaca. Sve to doprinosi statusu županije kao najsportskije u državi, a i Homo si teć tu svakako ima svoju ulogu kao jedan od najdugovječnijih promotera sporta i rekreacije,” istaknuo je Vojko Braut, zamjenik župana Primorsko goranske županije.

Sedam utrka

U nedjelju 23. travnja očekuje nas čak 7 utrka: 19. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken 0.0, Erste Petica, mići trk za djecu vrtićke dobi i njihove roditelje, Memorijal Milke Milinković za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te svakako najpoznatija i najveća – humanitarna utrka građana.

“Homo si teć je odlična promocija važnosti bavljenja sportom i lijepo je vidjeti da se njegovoj pozitivnoj poruci uvijek odazivaju sve generacije Riječana. Natjecateljske utrke dobra su prilika da se pokažu naši amaterski i profesionalni sportaši, što smo mogli i vidjeti već na prve dvije održane utrke na Trsatskim stubama i Molo longu. Svakako pozivam sve da se odazovu i ove nedjelje i iskoriste mogućnost rekreacije u centru grada bez prometa te naravno, sudjeluju u humanitarnoj akciji,” poručila je tajnica Županijske zajednice sportova Katja Luketić.

“Vrijedi naglasiti i kako se festival ove godine snažno okrenuo domaćim trkačima, pa oni čine i veliku većinu sudionika natjecateljskih utrka, iako imamo i sudionike iz Slovenija, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Velike Britanije i Ukrajine. Osim toga, niz domaćih klubova pomaže u tehničkoj realizaciji utrka, poput Atletskog kluba Rika, Triatlon kluba Rival i Veslačkog kluba Jadran, a svakako treba istaknuti i vrijedne volontere iz Volonterskog programa HKD-a na Sušaku te članove Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatske, koji će biti prisutni u velikom broju kao pomoć i podrška organizaciji,” naveo je glasnogovornik festivala Bruno Župan.

“Erste Banka s velikim zadovoljstvom stoji uz Homo si teć – Rijeka Run kao generalni pokrovitelj već dugi niz godina i za nas ovaj festival ima poseban značaj, jer promovira zdrav način života i rekreaciju, uz puno pozitivne energije i okupljanja velikog broja građana. Zato joj se uvijek jako veselimo i rado u njoj sudjelujemo,” kazala je Tatjana Sundać, direktorica Regionalne direkcije Rijeka, sektor građanstva Erste Banke.

“Lijepo je ponovno biti dio ove sjajne trkačke priče. Smatramo da je naš Heineken 0.0 savršeno pivo prije, tijekom ili nakon sportskih aktivnosti, jer ima sjajan okus s nula alkohola. Dago mi je da su to prepoznali brojni trkači i trkačice, ali i navijači u Rijeci i šire. Organizatorima Rijeka Runa u svim natjecateljima Desetke powered by Heineken 0.0 želimo puno uspjeha u nedjelju,” poručio je Nikša Ende, menadžer premium brendova u Heinekenu Hrvatska.

Više informacija o festivalu potražite na www.rijeka.run.

Kalendar događanja

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije