Ovogodišnje izdanje popularnih ljetnih priredbi „Popi' i pojedi“ nastavlja se u Vrbniku programom Dani šurlica. Praznici autohtone domaće tjestenine trajat će od nedjelje 14. srpnja pa sve do nedjelje 21. srpnja, kad će se posjetitelji moći uvjeriti u kvalitetu tjestenine koju karakterizira ručna priprema prema starim vrbničkim receptima.

U dvije udarne nedjelje, na početku i na kraju Dana šurlica, na trima lokacijama u Vrbniku (Trg Škujica, Placa Vrbničkog statuta i Ribarnica) od 18,00 sati mogu se degustirati šurlice s raznim prilozima uz vina vrbničkih vinara, a na Škujici se može pogledati prezentacija izrade šurlica te posjetiti mali sajam autohtonih proizvoda poput sireva, ulja, meda, tjestenine, eko sirupa i pekmeza.

Gastro doživljaj upotpunit će raznovrsan glazbeni program poput jazza, tamburaša i koncerta polaznika glazbenog tečaja, a završetak tjedna šurlica obilježit će se Vrbenskim užancama – uprizorenjem starih običaja kroz pjesmu, ples i igru.

Tijekom čitavog tjedna jela od cijenjene tjestenine po promotivnim cijenama nudit će svi vrbnički restorani i konobe, a ugostitelji će ih spravljati prema stoljetnim receptima.

Jamac je to brojnih zadovoljnih posjetitelja i daljnjeg etabliranja ove jedinstvene gastronomske manifestacije koja je postala zaštitni znak krčke turističke i ugostiteljske ponude.