”Slano & Slatko” multifunkcionalni je prostor koji će koristiti i studenti i građani, a cilj je otvaranja ovog prostora unaprijediti studentski standard te potaknuti integraciju akademske zajednice i građana kroz druženje i rad.

U restoranu će studenti moći jesti na „iksicu“, a dio restorana bit će otvoren i za građane koji će moći izabrati iz a la carte ponude.

Pozdravne riječi prilikom otvorenja novog studentskog prostora uputili su rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra Rijeka Alen Jugović, ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Lana Par, te riječki nadbiskup Mate Uzinić.

Otvoren restoran „Slano i Slatko“ i Studentski klub

Slušao se glas studenata

Kako je istaknula Lana Par, studenti su u centru grada dobili jedan svoj novi prostor, između Indexa i Kampusa koji će im puno značiti i koji će sigurno dobro iskoristiti.

„Prostor je osmišljen kao mjesto gdje studenti mogu doći učiti, nešto pojesti i družiti se, ali i organizirati razne radionice i seminare. Već sada početkom lipnja u sklopu Student Day Festivala u ovom ćemo prostoru organizirati neke aktivnosti kako bismo privukli studente da dođu i upoznaju se s prostorom i vjerujem da se već sad razvijaju brojne ideje kakvi bi se sve programi ovdje mogli provoditi“, rekla je Par.

A da želje studenata treba slušati još je jednom naglasila i rektorica Sveučilišta Snježana Prijić-Samaržija. „Istovremeno sam i subjektivna i objektivna kada kažem da imamo najbolji Studentski zbor u Hrvatskoj na čiju je ideju na neki način i pokrenut ovaj projekt koji ne bi bilo moguće realizirati da Sveučilišni centar i Sveučilišna knjižnica nisu poslušali glas studenata, izašli u susret i potrudili se da se u središtu grada otvori jedan ovakav prostor koji će podići kvalitetu života naših studenata“, rekla je Prijić-Samaržija.

Mjesto okupljanja i razmjena ideja

Gradonačelnik Filipović istaknuo je zadovoljstvo što je Rijeka u centru grada dobila jedan novi prostor s bogatom gastro ponudom, prvenstveno namijenjen studentima, ali i svim drugim građanima.

„Sam naziv restorana „Slano & Slatko“ zasigurno nije slučajan. On potiče iz istoimenog programskog pravca unutar projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020 čiji je primarni cilj bio aktiviranje prostora na kojem se spajaju „slatka“ rijeka Rječina i „slani“ Riječki zaljev, odnosno prostora na kojem se susreću grad i priroda. Stoga, restoran “Slano & Slatko” neće biti samo mjesto gdje će naši studenti i građani moći uživati u izvrsnoj hrani, već će to biti mjesto susreta svih građana Rijeke i mjesto gdje će se okupljati, razmjenjivati ideje, stvarati prijateljstva i graditi zajednica“, rekao je Filipović.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije