U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci 13. izdanje Student Day Festivala ove godine održava se od 29. svibnja do 4. lipnja, a tim je povodom riječki gradonačelnik Marko Filipović studentima predao ključeve grada.

Centralno mjesto održavanja većine programa, već treću godinu zaredom je Sveučilišni kampus na Trsatu, a osim koncertnog programa studenti su pripremili brojne radionice, predavanja, sportske i edukativne aktivnosti.

Ponosna na studente i Studentski zbor je i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija koja je istaknula kako je Student Day Festival najveće regionalno studentsko događanje te kako je riječ o festivalu studentske energije na kojem studenti pokazuju što sve rade, što sve mogu i na koji način promišljaju Sveučilište i svijet oko sebe.

Financiranje projekata studentskih udruga

„Mogu reći kako imamo vrlo osviještene studente koji se jasno bore za svoj standard, za bolje uvjete koji im osiguravaju izvrsnost i bolje šanse za budući život. Drago mi je što su i ove godine pripremili brojna događanja od kojih bih voljela istaknuti potpisivanje ugovora sa studentskim udrugama. Naime, za provedbu projekata udruga predviđen je iznos od 50.000 eura. Nemala svota, rekla bih, koja je namijenjena za realizaciju njihovim projekata kojima oni na razne načine žele doprinijeti razvoju društva i zajednice“, istaknula je Prijić-Samaržija i dodala kako će i djelatnici Sveučilišta sudjelovali u programima manifestacije.

Najava programa Student Day Festivala

Program su predstavili Goran Petrc, Snježana Prijić-Samaržija, Marko Filipović, Lana Par i Alen Tibljaš

Kako je istaknuo riječki gradonačelnik Marko Filipović, valja čestitati svima koji su kroz ovih 13 godina sudjelovali u organizaciji ove manifestacije koja se nakon nekoliko promjena lokacije, posljednje tri godine ‘udomaćila’ na kampusu.

„Student Day Festival svake godine privuče veliki broj studenata, a prilika je to za promociju našeg riječkog Sveučilišta i riječkog studentskog načina života, a budući da zbog svoje kvalitete privlači i studente iz cijele Hrvatske, možemo reći da ima i turistički značaj za naš grad. Studenti čine veliki dio populacije našega grada i uvijek ćemo, koliko god to budemo u mogućnosti podupirati studentske aktivnosti“, rekao je gradonačelnik Filipović prilikom predaje ključeva grada predsjednici Studentskog zbora Lani Par koja je istaknula kako im je želja ovim festivalom jedni drugima, ali i građanima predstaviti sve one aktivnosti koje provode i organiziraju Studentski zborovi pojedinih fakulteta kao i studentske udruge.

„Pozivamo sve građana da nam se u nekoliko sljedećih dana pridruže, da sudjeluju u programima i da saznaju čime se studenti bave, kako provode slobodno vrijeme i da se svi zajedno dobro zabavimo“, pozvala je Par.

Besplatni koncerti

A zasigurno mnogima onaj najzabavniji dio programa je onaj koncertni dio koji će se održati 2. i 3. lipnja u prostoru nekadašnjeg Tenka. Kako je objasnio Alen Tibljaš u ime RIKUP-a, suorganizatora Festivala, potrudili su se ove godine pronaći za svakoga ponešto pa će se na pozornici izmjenjivati izvođači različitih glazbenih stilova. Nastupit će Damir Urban, Mimi Mercedez, Nipplepeople, Vesna Pisarović, Vojko V, Alen Vitasović, Smoke Mardeljano, 2X Šihta [Dupla Šihta]. Osim njih, nastupaju DJ-evi Bronski, Marcel, Marin Biočić, Tino Dobrić, Bruns Lay, Dino Jukić, Grooveline, Recep i Tom Bug. Tibljaš je naglasio kako ove godine neće biti dvije različite pozornice kao prijašnjih godina, već da će program elektronske glazbe započinjati u 2 ujutro nakon koncerata.

Uspješan Festival studentima je poželio i pročelnik Ureda županije Primorsko-goranske županije Goran Petrc koji je istaknuo kako je riječ o već tradicionalnoj manifestaciji  koja će i u budućnosti imati podršku od strane Primorsko-goranske županije.

Valja napomenuti kako su svi programi Student Day Festivala besplatni za sudjelovanje, a cjelokupni program može se pronaći službenim Facebook i Instagram stranicama te web stranici sdf.uniri.hr.

Kalendar događanja