Student Day Festival (SDF) svoje će 11. izdanje imati od 4. do 9. listopada. Povratak je to najvećeg studentskog događanja u regiji nakon jednogodišnje „epidemiološke“ pauze, u novom terminu i na novoj lokaciji. Tako će sada u „jesenskom roku“ na trsatskom Kampusu SDF tijekom tjedan dana ponuditi program ispunjen kulturnim, edukativnim, sportskim, humanitarnim, zabavnim, glazbenim i znanstvenim sadržajima.

Svi studenti, ali i oni koji se tako osjećaju, moći će se idućeg tjedna uključiti u bogati kulturni život grada i Sveučilišta u Rijeci, upoznati se s aktualnostima iz studentskog života kroz predstavljanje studentskih inicijativa, udruga i projekata, natjecati se u raznim sportskim disciplinama, djelovati humanitarno, ali i zabaviti se uz izvrsne bendove i DJ-eve.

Foto: Student Day Festival, press

Foto: Student Day Festival, press

Culture Week

Program počinje u ponedjeljak, 4. listopada, projektom uređenja javnog prostora „Before I Graduate“. će posjetitelji Križanove ulice moći na panelima ostavljati svoje kreativne uratke, sve do subote. Tijekom čitavog tjedna, na aktivnostima u sklopu programa Culture Week, sudionici će moći preuzeti i besplatne ulaznice za izložbe u organizaciji Muzeja grada Rijeke. S tim ulaznicima moći će razgledati Palaču šećera, pogledati izložbu “Nepoznati Klimt” te saznati sve o riječkoj Tvornici papira povodom čijih 200 godina je postavljena izložba Hartera bez harte.

Uz Muzej grada Rijeke, Student Day Festival ove godine donosi programe u suradnji s Art kinom, koja će rezultirati projekcijama dva kultna filmska klasika, te Impulse Festivalom.

U sklopu kulturnog dijela programa SDF-a, Studentski kulturni centar organizira „kulTURU“, kul šetnju uz kul vodiča po kultnim mjestima okupljanja mladih u Rijeci. Polazak je planiran u 18 sati ispred Akvarija (Kampus), a tura završava tamo gdje počinje Impulse festival, u Art-kinu. Svi prijavljeni na kulTURU imaju besplatan ulaz na film „One su tu“ kojim se u 20 sati službeno otvara ovogodišnji Impulse festival u organizaciji SKC-a i Distune promotiona.

Humanitarni stand-up nastupi

Humanitarni dio SDF-a uključuje stand-up nastupe komičara Antonija Marića, Marija Šanteka, Saše Turkovića, Igora Drlje i Tihomira Paravine u ponedjeljak i utorak u večernjim satima u velikoj dvorani Građevinskog fakulteta, kao i darivanje krvi organizirano u utorak, 5. listopada, od 9 do 15 sati u Akvariju.

Novost u programu je e-sports natjecanje u kojem će znalci igre FIFA 21 odmjeriti snage i zaslužiti nagrade koje je osigurao pokrovitelj – kapi za oči Vizol S, a koje će se održati u srijedu. Sportski susreti, pak, na rasporedu su u subotu, dok je dan ranije predviđeno predstavljanje studentskih udruga.

Koncerti na Tenku

Koncertni program ove će godine trajati čak tri dana – četvrtak, 7. listopada, petak 8. listopada te subotu 9. listopada. Na lokaciji nekadašnjeg kluba Tenk nastupit će neki od najpopularnijih izvođača rock i urbane glazbe kao što su Hladno pivo, Let 3, TBF, Krankšvester, Z++, Who See Vojko V. i drugi.

Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci. Glavni sponzor je Karlovačka pivovara, pokrovitelji su Erste banka i JGL, a medijski partneri Torpedo Media i Laganini FM.