Uoči premijere predstave “Predsjednice”, autora Wernera Schwaba, park ispred Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca očistili su studenti i studentice Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti u sklopu performansa „Stižu predsjednice, očistimo kazalište!“ U čišćenju je sudjelovala i publika te zaposlenici HNK Ivana pl. Zajca pa su posjetitelji imali priliku zajedno s intendantom Marinom Blaževićem i ravnateljima i ravnateljicama umjetničkih grana pomesti šljunak ili pobrisati fontanu.

Za sudjelovanje u performansu, prolaznici su bili nagrađeni besplatnim kartama za predstavu. Time je također obilježen Riječi zeleni tjedan s naglaskom na kontinuiranu brigu prema gradskom okolišu.

Ravnateljica Hrvatske drame i autorica performansa Renata Carola Gatica za novu sezonu najavljuje i više sličnih akcija u sklopu kojih će kazalište, kroz interaktivni program, nastojati približiti se publici i dodatno se otvoriti građanima.

Dramska predstava Predsjednice djelo je austrijskog dramatičara Wernera Schwaba koji na scenu dovodi Ernu, Gretu i Marišku – tri lika čistačica, antijunakinja predstave. U glavnim ulogama igraju Olivera Baljak, Tanja Smoje i Katarina Bistrović Darvaš. Predstava će biti u izvedbi do srijede 30. svibnja.