Povodom desetog rođendana manifestacije Rijeka Tattoo Expo, u Palachu se održao autorski projekt “Still Tattoo” Mije Mohorić i Nataše Radović s ciljem promocije umjetnosti tetoviranja.

Publika je u prvom, izložbenom dijelu projketa mogla pogledati tetovaže 10 sudionika koji su bili postavljeni na pozornici u Palachu. Ideja izlaganja tetoviranih osoba a ne samo njihovih tetovaža potekla je od Mije, koja je ujedno i producentica i glavna koordinatorica Rijeka Tattoo Expoa proteklih šest godina. Nataša je dotjerala i usavršila postojeću ideju te joj dodala umjetničku notu. Sam čin izvedbe izgledao je kao “živa slika” odnosno izvorno tableau vivant.

Osim umjetničkog djela programa koji se u ovoj formi po prvi put javlja u Rijeci, ali prema našim saznanjima i ostatku Hrvatske, održana je i tribina o riječkoj tattoo sceni koju je vodila Mia Mohorić, a o sceni su pričali riječki tattoo artisti – Anja Ferenčić i Vedran Vičević Vic.

Cilj tribine, ali i ostatka programa bio je progovoriti o tetoviranju kao vrsti umjetnosti koja se i dalje vrlo često marginalizira. Tetovirati je teško, zahtjevno i svaki put platno je drukčije jer je svačija koža zahtjevna na specifična način, a uz to – prostora za greške i popravke nema. No umjetnička djela koja na koži nastaju, uz svu svoju raskoš i posebnost pričaju i osobne priče onih što ih nose cijeli život.