Međunarodni studentski filmski festival – STIFF poziva sve vizualne umjetnike i umjetnice iz Republike Hrvatske da se prijave na natječaj izrade idejnog i izvedbenog rješenja za nagradu STIFF festivala koji će se održati od 4. do 7. studenog 2021.

STIFF je prvi hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najbolje od svjetske studentske filmske produkcije. Već sedam godina posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

STIFF film festival svake godine ima drugi tematski fokus, pa su tako teme proteklih godina bile strah, snovi, zvuk itd. “Ove godine posebnu pažnju dajemo tijelu. Želja nam je produbiti razumijevanje odnosa tjelesnosti i pokretne slike kroz promišljanje tijela autora, tijela filma, tijela gledatelja i tijela u filmu”, navode organizatori.

Festival svake godine dodjeljuje četiri nagrade: za najbolji dokumentarni, igrani i animirani film, te nagradu publike.

Rok za slanje rješenja je 1. 7. 2021.

Cijeli tekst natječaja dostupan je na web stranici festivala: https://studentfilmfestival.eu/hr/