Sterling Yatéké novi je igrač HNK Rijeka. Napadač iz Srednjoafričke Republike stigao je u Rijeku na posudbu iz Austrije Beč do kraja sezone uz mogućnost produljenja posudbe odnosno otkupa ugovora.

Yatéké je prvi igrač iz Srednjoafričke Republike koji je stigao u Hrvatsku.

– Zadovoljan sam što sam došao u Rijeku. Došao sam se dokazati jer Rijeka je dobra momčad. Mlad sam igrač i moram se razvijati. Došao sam učiti, razvijati se i pomoći momčadi. Znam da je Rijeka dobar klub i ovo je veliki izazov za mene, rekao je Sterling Yatéké koji je nogometnu karijeru s deset godina počeo u svojoj domovini.

S 18 godina je igrao u redovima finskog kluba Turun Palloseura gdje je bio jedan od najboljih strijelaca Prve lige što nije prošlo nezapaženo. Sterling je ubrzo obukao dres Austrije Beč.

– Igrao sam u Finskoj, zatim u Austriji Beč. Nije bilo lako otići u Finsku jer to je zahtijevalo prilagodbu na novi život i nikad nije lako napustiti svoju zemlju. Uzori? Samuel Eto’o i Brazilac Ronaldo, ja sam napadač tako da želim igrati kao i oni, rekao je Yatéké koji je stigao u Rijeku s kapom Chicago Bullsa i majicom broj 23 uz natpis Jordan na leđima.

– Kada sam bio mlađi trenirao sam i košarku i jednostavno sam volio gledati Jordana. Nogomet sam počeo igrati s deset godina. I moj otac je bio nogometaš tako da je tu krenula ljubav prema nogometu, zaključio je Sterling Yatéké.