Kroz organizaciju različitih edukacija, informativnih događanja i potpornih programa te pružanjem savjeta malim i srednjim poduzećima, STEP RI je prepoznao specifične kompetencije ključne za poduzetnike. Na temelju toga definiran je novi program rada edukacijskog centra.

Tijekom programa bit će obrađen raznolik set tema koje će sudionicima pružiti alate i strategije potrebne za jačanje kompetencija u dinamičnom poslovnom okruženju.

Od upravljanje stresom i vremenom do korištenja ChatGPT-ja u poslovanju

U veljači će fokus biti na razvoju vještina ključnih za stvaranje pozitivne organizacijske klime i naprednog radnog okruženja. Ove vještine obuhvatit će upravljanje stresom, upravljanje vremenom te strategije za stvaranje organizacijske klime koja potiče inovacije i suradnju. Tako je prvi seminar “Upravljanje stresom” na rasporedu već 8. veljače, a vodit će ga Barbara i Alen Marot.

Ožujak će biti posvećen proširenju poslovanja kroz temu internacionalizacije poslovanja i izlaska na nova tržišta, a bit će predstavljena i Europska poduzetnička mreža koja pruža raznoliku besplatnu podršku poduzetnicima, uključujući informiranje, savjetovanje, obuku, povezivanje s partnerima te pristup financijskim sredstvima.

U travnju će nastupiti teme neophodne za povećanje produktivnosti i profitabilnosti, uključujući upravljanje projektima, „ChatGPT za poduzetnike“ te „Intelektualno vlasništvo – temelj zaštite profita“.

Ciklus edukacija bit će zaključen temom koja pruža svježe perspektive o marketinškim mogućnostima: „TikTok – novi marketinški smjer“. Također, ponovit ćemo uvijek aktualnu „Strategiju na A4“ koja pruža praktične smjernice za jasno formuliranje poslovne strategije na jednom listu papira, time olakšavajući njenu provedbu i praćenje uspješnosti.

„Naš program edukacija nudi poduzetnicima više od puke teorije. Pružamo im konkretnu vrijednost kroz upotrebljiva znanja koja će ne samo unaprijediti njihovo poslovanje, već i stvoriti prilike za razvoj i inovacije.“ – naglasio je Boris Golob, direktor STEP Ri-ja.

Broj polaznika ograničen, potrebne prijave

S obzirom na ograničen broj polaznika edukacija, potrebno je prijaviti svoje sudjelovanje. Stoga se pozivaju se svi zainteresirani poduzetnici da posjete stranicu www.step.uniri.hr za više informacija te se preplate na primanje newslettera kako bi dobili pravovremene informacije o edukacijama i događajima.

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci poduzetnička je potporna institucija osnovana 2008. godine od strane Sveučilišta u Rijeci. Kroz savjetodavne usluge, programe i edukacije omogućava poduzetnicima pristup najnovijim svjetskim znanjima o inovacijama i menadžmentu. Suradnjom s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvara i provodi projekte financirane od strane Europske unije, Sjedinjenih Američkih Država, hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te velikih hrvatskih tvrtki koje podržavaju inovacije i poduzetništvo.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije