IN SITU Social Innovation Hub je šestomjesečni program podrške koji Step Ri i Grad Rijeka pokreću u sklopu Interreg Central Europe projekta IN SITU kako bi nezaposlenim osobama  omogućili da svoju društveno korisnu ideju pretvore u održiv i uspješan posao.

Podrška uključuje „krov nad glavom“ odnosno korištenje coworking prostora, edukacije iz poduzetničkih i poslovnih znanja i vještina, individualno poslovno savjetovanje i mentoriranje, inspirativne intervjue s društvenim poduzetnicima i pokretačima udruga te pomoć pri pisanju prijave za poticaje za samozapošljavanje.

Program je u potpunosti besplatan za odabrane sudionike te kreće sredinom svibnja 2021. Odabrani korisnici od tog trenutka imaju na raspolaganju poslovni prostor, edukacije, mentorski rad, kao i individualna savjetovanja. Najbolji tim putuje u Sloveniju na međunarodni Meet-up&Exchange IN SITU GAME CHANGERS sajam u listopadu 2021.

Sudionici će imati priliku dobiti dodatna znanja i povećati svoje kompetencije i time si omogućiti bolji pristup tržištu rada i mogućnosti samozapošljavanja. IN SITU Social Innovation Hub je inkubator namijenjen nezaposlenim osobama, pojedincima ili timovima, koji imaju ideju za pokretanje društveno korisne inicijative. Osobe mlađe od 30 godina te starije od 50 godina imaju prednost pri prijavi, no dobrodošle su sve prijave.

Prijava podrazumijeva ispunjavanje online obrasca s općim podacima o prijavitelju, kratkog opisa ideje, motivacije za prijavu prethodnog iskustva te očekivanja programa.

Rok za prijavu je srijeda, 5. svibnja 2021.