Rijeka - Zagreb

Nakon samo boda protiv Istre na Kantridi kao i samo jednog boda iz prethodna dva gostovanja, utakmica protiv Zagreba nameće se kao prilika za prvu gostujuću prvenstvenu pobjedu.

– Mislim da su ova događanja proteklog tjedna iza nas i igrači su svjesni kako moramo staviti glave zajedno te su svjesni da možemo u Zagrebu napraviti uspjeh. Vjerujemo da ćemo polučiti dobru igru i rezultat kako bi se vratili sretni iz Zagreba – kratak je bio trener u uvodu, a s njim se složio i imenjak Dedić.

– Idemo odigrati dobru utakmicu, dati sve od sebe i naravno da bi se ovaj put trebali vratiti s tri boda.

Nije se moglo izbjeći pitanje kakvog će traga ostaviti na ekipi ovotjedni slijed događanja.

– Ovo uvijek ispada ili pozitivno ili negativno, tako je i u životu. Vidjeli ste slogu ovih dječaka i njima se toga nakupilo toga na srcu te su morali iznijeti gnjev. Mislim da će to ostaviti pozitivan trag te ćemo to vidjeti sutra na utakmici – nada se u pozitivnu reakciju igrača na terenu.

Niti protivniku ne cvjetaju ruže jer su nakon poraza u Zadru promjenili trenera Luku Pavlovića naslijedio je pomoćnik Gordan Ciprić.

– To je naša šansa, ali ostaviti ćemo ova događanja iza nas pa tako sutra idemo čiste glave gore, nećemo se baviti njima, neka se oni bave nama – poručio je Dedić.

Horvat može računati na sve osim Alfereza koji ima propisano mirovanje sedam dana nakon duela s Budicinom i potresom mozga.

– Imamo određene tegobe i kod Čuline, Salčinovića, Križmana. To su sve problemi s kojima se mi nosimo. Oni će stisnuti zube pa ćemo vidjeti koliko minuta će izdržati – rekao je Horvat koji će ipak na mjestu prve špice imati Meksikanca.

– S obzirom da još uvijek nije dobio pravu priliku, vrijeme je da se dokaže naša investicija Delgadillo.

Igrači će sutra kao i kadeti i juniori tijekom vikenda zaigrati s crnim florom na dresu zbog preminule legende kluba Karla Kruljca.

Kalendar događanja

Konferencija
 • 27.09. – 29.09.
 • (10:30)

Međunarodna konferencija i filmski program o Pokretu nesvrstanih

Na konferenciji koja će se prenositi i online sudjelovat će predavači Vijay Prashad, Sara Salem, Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina...

Detaljnije

Izložba
 • 28.09. – 12.10.
 • (20:00)

Samostalna izložba Željana Pavića u Kloviću

Riječki HDLU u Galeriji Juraj Klović postavlja izložbu riječkog umjetnika Željana Pavića...

Detaljnije

Izložba
 • 29.09. – 20.10.
 • (19:00)

Međunarodna grupna izložba „Apstrakcija“ u Relativnoj galeriji

Izložba predstavlja apstrakcije 20 autora iz Hrvatske te dvoje iz Austrije različitih izričaja, od intuitivnog, lirskog, fluidnog do organskog, materijalnog te metafizičkog ili matematičkog...

Detaljnije

Izložba
 • 29.09.
 • (14:00)

Fiumare: Dan otvorenih vrata izložbe torpeda s radionicom za djecu

Muzej grada Rijeke, u sklopu festivala Fiumare, poziva na besplatni obilazak izložbe riječkih torpeda u željezničkom skladištu na Žabici...

Detaljnije

Projekcija
 • 30.09.
 • (18:00)

25 FPS – Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa

Sam kraj mjeseca, 30. rujna, u Art-kino već tradicionalno dovodi 25 FPS – Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa, u svom 17. izdanju. Festival prikazuje nezavisne i nekomercijalne filmove koji na inovativan način istra...

Detaljnije

Festival
 • 07.10. – 09.10.
 • (12:00)

5. festival queer i feminističke kulture Smoqua

Već petu godinu zaredom Smoqua nam približava queer i feminizam kroz radionice, rasprave, izložbe, performanse i dr....

Detaljnije