Rijeka - Zagreb

Nakon samo boda protiv Istre na Kantridi kao i samo jednog boda iz prethodna dva gostovanja, utakmica protiv Zagreba nameće se kao prilika za prvu gostujuću prvenstvenu pobjedu.

– Mislim da su ova događanja proteklog tjedna iza nas i igrači su svjesni kako moramo staviti glave zajedno te su svjesni da možemo u Zagrebu napraviti uspjeh. Vjerujemo da ćemo polučiti dobru igru i rezultat kako bi se vratili sretni iz Zagreba – kratak je bio trener u uvodu, a s njim se složio i imenjak Dedić.

– Idemo odigrati dobru utakmicu, dati sve od sebe i naravno da bi se ovaj put trebali vratiti s tri boda.

Nije se moglo izbjeći pitanje kakvog će traga ostaviti na ekipi ovotjedni slijed događanja.

– Ovo uvijek ispada ili pozitivno ili negativno, tako je i u životu. Vidjeli ste slogu ovih dječaka i njima se toga nakupilo toga na srcu te su morali iznijeti gnjev. Mislim da će to ostaviti pozitivan trag te ćemo to vidjeti sutra na utakmici – nada se u pozitivnu reakciju igrača na terenu.

Niti protivniku ne cvjetaju ruže jer su nakon poraza u Zadru promjenili trenera Luku Pavlovića naslijedio je pomoćnik Gordan Ciprić.

– To je naša šansa, ali ostaviti ćemo ova događanja iza nas pa tako sutra idemo čiste glave gore, nećemo se baviti njima, neka se oni bave nama – poručio je Dedić.

Horvat može računati na sve osim Alfereza koji ima propisano mirovanje sedam dana nakon duela s Budicinom i potresom mozga.

– Imamo određene tegobe i kod Čuline, Salčinovića, Križmana. To su sve problemi s kojima se mi nosimo. Oni će stisnuti zube pa ćemo vidjeti koliko minuta će izdržati – rekao je Horvat koji će ipak na mjestu prve špice imati Meksikanca.

– S obzirom da još uvijek nije dobio pravu priliku, vrijeme je da se dokaže naša investicija Delgadillo.

Igrači će sutra kao i kadeti i juniori tijekom vikenda zaigrati s crnim florom na dresu zbog preminule legende kluba Karla Kruljca.

Kalendar događanja