Dečki iz Marinade na pozornici na otvorenom predstavili su novi materijal s novog albuma koji trenutno pripremaju za izlazak u veljači 2022. godine. Bend je odsvirao svih sedam pjesama s albuma „Gubljenje vremena“, kao i pjesme s njihovog posljednjeg LP-ja „Vrući krov“ iz 2019. godine.

Sastav Marinada osnovan je 2003. kao autorski projekt Marina Alvira (ex Zona Industriale), a kasnije se formirao u bend. Njegova glazba jedinstven je spoj elektronike i akustike, minimalizma, lo-fi elektronike i synth-popa uz višeglasno klapsko pjevanje Marinovih introvertnih i minimalističkih stihova. Imaju pjesme, odnosno albume na hrvatskom i engleskom jeziku.

Sastav čine: Marin Alvir – vokal, bas, synth; Robert Merlak – sintisajzer, fx, dsp, trake, samplerist; Marko Čavrak – prateći vokal, sintisajzer; Saša Matić – prateći vokal, elektronski bubanj, perkusije; Nenad Tubin – elektronski bubnjevi, udaraljke; Josip Maršić – synth, bas.

Zimska priča iz Benčića trajat će još do 19. prosinca, a svake večeri na pozornici na otvorenom zasvirat će drugi bend. Uz zabavne sadržaje, na programu su brojne radionice za djecu i odrasle, od onih prigodnih blagdanskih, preko likovnih, kreativnih, edukativnih i filmskih pa sve do onih koje promoviraju samoodrživost.

Što će se sve u riječkom kvartu kulture događati do kraja tjedna dostupno je na poveznici: https://www.mojarijeka.hr/zimska-prica-iz-bencica/