Nenad GračanPhoto: NK Rijeka

Teško gostovanje slijedi Rijeci u Maksimiru protiv Dinama pogotovo nakon što Rijeka od 2006. nije bila ni blizu boda na maksimirskom travnjaku, štoviše upisivala je rekordne poraze. Nada uvijek postoji ali mora biti potkrijepljena hrabrošću i čvrstinom na terenu kao preduvjet pozitivnom rezultatu. Trener Gračan u najavi susreta skida teret s leđa igrača pozivajući se to da nemaju što izgubiti.

– U psihološkom smislu ne bi trebala biti teška kao prva protiv Splita, to je utakmica gdje se možemo otići nadigravati. Zahtjevna utakmica će biti u taktičkom smislu što zahtjeva disciplinu i odgovornost u igri gdje vidimo ključ našeg dobrog rezultata. Dinamu ne smijemo dozvoliti da rano uđe u situacije koje bi promjenila tijek utakmice, a što utakmica bude odmicala bit će prisutna nervoza kod njih. Moramo biti u bloku da nam se ne događaju situacije kao protiv Splita gdje lako protivnici izlaze iz srednjeg reda na našu zadnju liniju. Na tome smo radili na treninzima i vjerujem da će igrači odgovoriti zadacima koji su pred njima – poručio je trener koji može računati na sve igrače osim Bijelića koji je zadnja dva dana bio pod temperaturom.

Što se tiče protivnika strateg Rijeke ne zavarava se posljednjim predstavama modrih u Europi.

– Dinamo mi se čini dobar jer bezobzira na ove utamice kroz slabiju igru ostvaruju pozitivne rezultate. Nadamo se tome da utakmicu otvorimo kako treba jer onda mislim da možemo ostvariti rezultat, a ne da nam se dešavaju gluposti jer je to momčad koja to kažnjava – kaže Gračan ne bojeći se forme u kojoj igra Sammir.

– Ako momčad bude djelovala sinkronizirano i u bloku bit će teže Sammiru i bilo kojem njihovom igraču. On je izuzetan individualac koji je u situaciji jedan na jedan opasan ali bitna je naša igra.

Kroz medije najviše se kritizira igra protivnika Rijeke u prekidima, no Gračan ne planira pozitivan rezultat samo na jednom detalju.

– Radimo na svim taktičkim stvarima pa i na tome i pokušat ćemo iskoristiti sve slabosti – zaključio je Gračan press konferenciju na kojoj nije bilo nikog od igrača. Razlog tome je jutarnji trening u Šmriki nakon kojeg su igrači zapeli u gužvi na jadranskoj magistrali. Nakon što su proteklih godina velike najave odmah pale u vodu na terenu, igrači su svjesni da je bitno ono što se prikazuje na utakmici, a onda bi odjeci derbija mogli biti u pozitivnom tonu.

Rijeka put Zagreba kreće u petak popodne, a u subotu od 21 sat na Maksimiru imat će kao i uvijek veliku podršku Armade.

(Press HNK Rijeka)

Kalendar događanja

Skip to content