Sportiraj se

Program Dana sportskih aktivnosti u Tower Centru u Informativnom centru Grada Rijeke predstavili su Saša Brozović, zamjenik direktora Tower Centra, Ana Karuza zadužena za odnose s medijima i Vedrana Pende Kučić, direktorica agencije „Vemar“.

„Cilj manifestacije je prije svega potaknuti odrasle i djecu da se više kreću i počnu baviti sportom, što je uostalom i preduvjet za zdravi život“, rekao je Saša Brozović.

Otvorenje manifestacije je u petak, 2. rujna, i započet će nastupom zbora Mali Riječani i Morčiči te Prvih Riječkih mažoretkinja, a završiti druženjem s nogometašima HNK Rijeke i njihovom maskotom Sharky.  

Tijekom subote i nedjelje, 3. i 4.  rujna, riječki sportski klubovi prezentirat će novitete i informirati posjetitelje o predstojećim upisima (gimnastika, capoiera, judo, krav maga, rukomet, plivanje, streljaštvo…), a ljubitelji cageballa moći će se uključiti u turnir. U subotu u 18 sati održat će se i modna revija „Sportski modni trendovi“ koju će voditi Renata Sopek i gost iznenađenja.

Prvi vikend velikog sportskog događanja završit će humanitarnom „Tower biciklijadom“ koja će se održati u nedjelju, 4. rujna, na krovu Tower Centra. Utrka će biti podijeljena u više kategorija: dječja biciklijada za mališane od 6 do 10 godina (2 kruga), dječja biciklijada za uzrast od 11-14 godina (3 kruga) , rekreativno obiteljska biciklijada (15 km) te Hyper Tower biciklijada (25 km).  

Tijekom drugog vikenda, od 10. do  11. rujna, nastavit će se prezentacija sportskih klubova. Posjetitelji će moći sudjelovati i u fitness radionici s trenerom Daliborom Petrinićem te u plesu na šipki s pobjednikom Supertalenta i najboljim „pole dancerom“ Petrom Brunom Basićem.

U nedjelju će biti organizirana mala škola nogometa HNK Rijeke, te kao kruna događanja – humanitarna utrka na krovu Tower Centra pod nazivom „Tower trči“, također u nekoliko kategorija: dječja utrka za mališane od 6 do10 godina (500 m), dječja utrka za uzrast od 11 do 14 godina (800 m), rekreativna utrka (5 km) i hyper (10 km).

Uz brojne nagrade i poklon pakete sponzora manifestacije, najmlađi pobjednici humanitarnih natjecanja dobit će na poklon – bicikle.

Svi zainteresirani za humanitarne utrke mogu se prijaviti putem web forme objavljene na inrternetskoj stranici Tower Centra. Sredstva koja će biti donirana Dječjoj bolnici Kantrida prikupljat će se kotizacijom za kupnju majice po cijeni od 20 kuna, koje će se na Korzu prodavati već u petak.

Kalendar događanja

Predstava
 • 08.07. – 11.07.
 • (20:00)

“Tri praščića” Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Na Trgu Riječke rezolucije četiri većeri zaredom, od 8. do 11. srpnja, izvodi se predstava za djecu "Tri praščića" Gradskog kazališta lutaka Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 09.07.
 • (21:00)

The Sterptet otvaraju jazz festival Štikla

Tijekom cijelog ljeta, pod umjetničkim vodstvom Zorana Majstorovića, Štikla će u Rijeku će dovesti ponajbolje jazz glazbenike iz regije....

Detaljnije

Predstava
 • 10.07. – 11.07.
 • (20:30)

Rad panike

U petak i subotu, 10. i 11. srpnja 2020. u 20.30 sati, u sklopu projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture, na Grobničkom polju se premijerno izvodi predstava „Rad panike“ skupine BAD.co...

Detaljnije

Festival
 • 10.07. – 11.07.
 • (10:00)

Ulični festival “Zvukom preko vode”

Zvukom preko vode je novoosmišljeni festival na otvorenome koji će na jednom mjestu ujediniti niz umjetnosti u pravi ulični festival u Rijeci, smješten u prostor lučke infrastrukture kao simbola grada. Program će se odvijati 10. i 11....

Detaljnije

Sport
 • 11.07.
 • (09:00)

Rijeka na jedan dan postaje i prijestolnica ekstremnog sporta

Challenge Tour 2020. nastavlja se 11. srpnja u skate parku na Krnjevu, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture...

Detaljnije

Festival
 • 11.07. – 12.07.
 • (19:00)

Kontakt

U subotu, 11. srpnja 2020. u Harteri se sprema pravi open air event! Tri stejdža - Terrazza, Volte i Mezanin ugostit će riječke kolektive i individue koji su nestrpljivo (do)čekali vrijeme da se opet sretnemo na flooru....

Detaljnije

Skip to content