Bend nastao sada već davne 1989. godine, višedesetljetnim se djelovanjem etablirao ne samo kao vrsta folklora i zaštitni znak grada Rijeke, već i kao pravi rock fenomen koji redovito razvaljuje koncertne i festivalske pozornice diljem regije. Njihovu unikatnu umjetničku pojavu čine neponovljiv scenski imidž, stilska dorađenost nastupa, uvijek perfektan izvođački nivo te diskografija krcata nagrađivanim i u široj publici odlično prihvaćenim albumima.

Na aktualnoj lokaciji Riječke zvečke, prostranom vanjskom terenu Boćarskog doma Podvežica u ulici Franje Matkovića 1a, Let 3 će još jednom pokazati zašto uživa status kultnog benda na nacionalnoj i regionalnoj rock sceni.

Na pozornicu Zvečke u srpnju će se popeti i britki zagrebački hip hoperi Elemental, beogradski “majstori za žurkuArtan Lili te jake riječke rock snage One Possible Option, The Stoned Cows i Ministranti. U tjednima koji slijede pridružit će im se i cijenjeni zagrebački bend Mayales, kultna bosanskohercegovačka grupa Letu Štuke te legendarni Darko Rundek.

Ulaznice se po simboličnoj cijeni od 30 kuna mogu naći u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 22 sata.

Više informacija može se saznati na službenoj FB stranici festivala Riječka zvečka.