Fenomenalna njemačka sopranistica Maida Hundeling, koju je riječka publika upoznala i slavila kao Elektru, Izoldu, Aidu i Toscu, na gala koncertu u HNK Ivana pl. Zajca ponovno je impresionirala svojim izvedbama, uz Riječki simfonijski orkestar kojim je ravnao maestro Valentin Egel.

Ova znamenita njemačka sopranistica pred riječkom je publikom tumačila Brunhildu, Salomu, Turandot i Jenufu jednu za drugom, mijenjajući i kostime i frizure, a uz nju su se izmjenjivale njezine prijateljice i prijatelji iz riječke Opere.

Uz ljubav kao lajtmotiv, redali su se ulomci iz opera Richarda Wagnera, Richarda Straussa, Giacoma Puccinija, Leoša Janáčeka, a za bis – Riječki simfonijski orkestar i maestro Egel iznenadili su publiku izvedbom Istarske suite Natka Devčića.

Uz Hundeling su nastupile pjevačice Sofija Cingula, Darija Auguštan, Emilia Rukavina, pjevači Jan Vacik, Aljaž Farasin, Luka Ortar i drugi te Riječki simfonijski orekstar i Riječki operni zbor.

Maida Hundeling je glazbeno vokalno obrazovanje započela je kod Wernera Schürmanna, a od 1999. do 2007. pjevanje i interpretaciju usavršavala je kod KS Olivere Miljaković. Pretežno izvodi djela njemačkih autora poput R. Wagnera, C. M. von Webera, R. Straussa i drugi, ali je uspješna i u dramskim ulogama Verdija i Puccinija te djelima slavenskih skladatelja Janáčeka, Dvořáka i Čajkovskog.