Izložbu su jučer obišli zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula te predsjednica Udruge “Gomirje u srcu 1599” Nikolina Kosanović.

„Drago mi je da se ovdje na Korzu, rekao bih gotovo u dvotjednom ritmu, događaju izložbe od kojih neke prezentiraju kulturno, umjetničku i povijesnu baštinu našega kraja. Danas se predstavlja kulturno umjetnička baština manastira Gomirje u Gorskome kotaru“, kazao je Marko Filipović.

„Manastir Gomirje jedna je od postaja kulturne-turističke rute puteva Frankopana. Nadamo se da će i ova izložba, koja ima cilj prikazati jedan dio tog skrivenog blaga, kulturno-povijesne baštine koju treba iznijeti na vidjelo te je iskoristiti u turističke svrhe i time skrenuti pažnju na sve ono što imamo kada je zapravo riječ o adutima s kojima možemo razvijati turizam u Gorskome kotaru, koji je pun potencijala, kako turistički tako i svih drugih“, kazao je Petar Mamula.

Izložba je prvi puta postavljena prije godinu dana u Gomirju, u sklopu susreta „Bolje vas našli“ kojim je Gomirje predstavljeno kao jedno od 27 susjedstava projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

„Udruga svoj posao temelji u suradnji sa 27 susjedstava Rijeka 2020 te smo uz pomoć njih ostvarili mnoge projekte. U okviru programskog pravca 27 susjedstava za naše mjesto čulo i u Lisabonu, Vijeću Europe i Londonu, a sada imamo novi projekt u Nizozemskoj“ kazala je Nikolina Kosanović te dodala da se ova izložba planira sljedeći mjesec postaviti u Novome Sadu.