Izuzetno me veseli što krećemo i s rekonstrukcijom skate parka. Rijeka je bila jedan od prvih gradova koji je investirao u Skate park, no on je sada u takvom stanju da mu je potrebna sveobuhvatna rekonstrukcija. Radovi vrlo brzo kreću te se nadam se isto tako brzo završiti na radost članova Skate kluba, ali i svih onih koji posjećuju park“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Suradnja s riječkim skejterskim klubom

Gradonačelnik je naglasio kako je zajedno s predstavnicima skaterskog kluba iz Rijeke obavljen zajednički očevid pri čemu su dogovorene glavne smjernice za izradu idejnog rješenja. S klubom se surađivalo i u postupku projektiranja vezano za izgled skate elemenata, a s klubom je usuglašen i prijedlog rješenja te potom glavni projekt.

Gradonačelnik Marko Filipović najavio obnovu skate parka

Gradonačelnik Marko Filipović najavio dobru vijest za riječke skejtere

Radovi uključuju sanaciju betonske podloge najniže razine, uklanjanja sve mobilne opreme te dotrajalih i oštećenih elemenata. Na pozicijama uklonjene opreme ugradit će se sedam novih skate elemenata od betona i metala. Zadržat će se postojeći potporni zidovi, a rekonstrukcijom se neće značajno promijeniti postojeća konfiguracija skate parka. Zadržat će se istočni od dva postojeća pješačka pristupa, koji je izveden bez arhitektonskih barijera.

U proračunima za 2023. godinu i 2024. godinu osigurano je po 40.000,00 eura za financiranje izrade tehničke dokumentacije, radove i nadzor.

(Ilustracija / Foto Foto Samir Kurtagić, press materijal)

Oznake