Program RIFF predstavlja donosi dva nagrađivana doksa s Riječkog filmskog foruma. Za najmlađe tu je i novi Dinseyjev i Pixarov kinohit – Duša!

Siječanj u Art-kinu otvara mjesečni filmski ciklus Ljubav u doba korone koji svake nedjelje u mjesecu donosi pravu dozu velikih ljubavi i nikad potrebnijeg filmskog eskapizma. Pazeći da se udovolji željama i malih i velikih filmoljubaca, program nedjeljama u 16 sati donosi četiri Disneyjeva animirana ljubavna klasika – Snjeguljica i sedam patuljaka (1937.), Pepeljuga (1950.), Dama i skitnica (1955.) i Trnoružica (1959.), a program za odrasle, s početkom u 18 sati, uključuje četiri kultne ljubavne drame – Sjaj u travi (1961.) Elije KazanaDjevojka koju sam volio (1973.) Sydneyja PollackaReci bilo što (1989.) Camerona Crowea i Mostovi okruga Madison (1995.) Clinta Eastwooda.

Fargo

Program Kultno kino u siječnju donosi legendarni crnohumorni krimić braće Coen Fargo povodom 25. godišnjice filma

Svi koji nisu stigli pogledati, ili, naprosto, žele opet, program RIFF predstavlja od 12. do 14. siječnja donosi reprize dvaju nagrađivanih dokumentarnih filmova s prošlogodišnjeg Riječkog filmskog forumaZa Samu Waad al Kateab i Edwarda Wattsa o iskustvu rata u Alepu kroz oči sirijske redateljice, majke i aktivistice te A Dog Called Money Seamusa Murphyja o snimanju albuma renomirane glazbenice PJ Harvey.

Program Kultno kino u siječnju donosi legendarni crnohumorni krimić braće Coen Fargo povodom 25. godišnjice filma, a zbog ograničenog broja dostupnih mjesta film se prikazuje u čak trima terminima, 22., 26. i 28. siječnja. Fargo je osvojio dva Oscara, za najbolji originalni scenarij i najbolju glavnu glumicu (Frances McDormand), BAFTA-u te nekoliko međunarodnih filmskih nagrada, uključujući nagradu za najboljeg redatelja (Joel Coen) na Filmskom festivalu u Cannesu 1996.

Jedriličarke s broda Maiden

Među novim naslovima u distribuciji ističu se dokumentarni film Jedriličarke s broda Maiden (od 14. siječnja)

Zbog velikog interesa publike, u siječnju je dodano još jedno prikazivanje hvaljenog dokumentarnog filma O jednoj mladosti Ivana Ramljaka, a među novim naslovima u distribuciji ističu se dokumentarni film Jedriličarke s broda Maiden (od 14. siječnja), inspirativna priča o prvoj ženskoj posadi koja je sudjelovala u jedriličarskoj utrci oko svijeta 1989. godine. U Art-kino stiže i drama Undine (od 16. siječnja) popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda, suvremena reinterpretacija bajke Mala sirena, a na program se vraća hvaljena i nagrađivana regionalna drama Otac (od 15. siječnja) Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, dokumentarni hit godine Ponoćna obitelj (od 17. siječnja) Lukea Lorentzena i Kumek Darija Juričana (23. siječnja).

Duša

Obiteljski program u siječnju, uz Disneyjeve ljubavne klasike, donosi novi i hvaljeni animirani kinohit Duša iz studija Pixar/Disney (od 10. siječnja)

Obiteljski program u siječnju, uz Disneyjeve ljubavne klasike, donosi novi i hvaljeni animirani kinohit Duša iz studija Pixar/Disney (od 10. siječnja) te francusku animiranu avanturu Putovanje jednog princa (od 22. siječnja).

Ulaznice za filmove mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/.