“Na Tri kralja ili kako hoćete” pripada najizvođenijim i najpopularnijim Shakespeareovim komedijama, a napisana je između 1600. i 1602. godine, u najzrelijem periodu njegova stvaralaštva. Radnja se temelji na naizgled klasičnom ljubavnom trokutu u kojem djevojka prerušena u mladića zavodi ženu u ime muškarca kojeg voli, a ta se žena pak zaljubljuje u djevojku misleći da je mladić. U toj se zabuni propituje i sama bit privlačnosti, identiteta i ljubavi. Adaptacijom ovog djela, jasno je kako je tema (ne)uzvraćene ljubavi uvijek aktualna.

Aleksandra Stjojaković Olenjuk, Tanja Smoje i Edi Čelić u ulogama Viole, Olivije i Orsina, pronađu se u neobičnom ljubavnom trokutu, koji je zapravo puno veći nego li djeluje na početku.

Uz njih su nastupili Jasmin Mekić, Jelena Lopatić i Dean Krivačić te njihove nove mlade kolege, glumci i glumace s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci Mario Jovev, Romina Tonković, Anamarija Brđanović i Deni Sanković. S cenograf je Igor Vasiljev, kostimografkinja Barbara Bourek, skladatelj Josip Maršić, a oblikovatelj svjetla Alan Vukelić.

Glumci i autorska postava ispraćeni su oduševljenim povicima i pljeskom publike.

Reprizne izvedbe “Na Tri kralja ili kako hoćete” na programu su 13. i 16. travnja.

(Naslovna fotografija by Dražen Šokčević, press HNK Ivana pl. Zajca)