Drugu godinu zaredom plivačice Primorja Aqua Maris ponijele su titulu apsolutnih prvakinja države u seniorskoj konkurenciji. S Državnog seniroskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju, što se proteklog vikenda održao u Zagrebu, vratile su se s četiri zlatne i jednom brončanom medaljom.

Riječke sinkro plivačice dominirale su u svim disciplinama i medalje su osvajale s velikom bodovnom prednošću. Uz njih, medalje su osvojile i plivačice zagrebačkog Medveščaka (4 srebrne), te plivačice ŠASK-a iz Zagreba (2 brončane) i Mladosti iz Zagreba (1 brončana).

Drugu godinu zaredom plivačice Primorja Aqua Maris ponijele su titulu apsolutnih prvakinja države u seniorskoj konkurenciji. S Državnog seniroskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju, što se proteklog vikenda održao u Zagrebu, vratile su se s četiri zlatne i jednom brončanom medaljom. / Foto: Primorje Aqua MarisZa Primorje Aqua Maris nastupile su Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Katja Turković, Ani Jurković, Elena Galović, Paola Poklepović, Maria Glavačević, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Enea Šebelja i Andrea Kosanović. Trenerica seniorske ekipe je Valeria Petrachina.

U disciplini solo prvakinja države postala je Matea Butorac, najbolja hrvatska sinkro plivačica, a osvojila je zlato i u duetu s Teom Mustać. Butorac je tako s četiri osvojene zlatne medalje najuspješnija seniorka Republike Hrvatske ove sezone. Drugi duet koji su činile Ivona Stojšić i Ivana Radetić osvojio je broncu.

Vrhovni sudac Prvenstva bila je Meri Drašković iz Rijeke.

Sljedeće natjecanje koje očekuje Riječanke je međunarodni 19. Primorje Synchro Cup koji počinje 13. lipnja na Bazenima Kantrida.