Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Rijeka održala se dodjela priznanja “Zlatna kuna” za najbolju malu, srednju i veliku tvrtku s područja Primorsko-goranske županije u 2019. godini.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera, sjednica je održana u tzv. Hibridnom formatu – fizički i putem online platforme, pa su dobitnici priznanja bili prisutni u prostorima ŽK-a Rijeka, a članovi Gospodarskog vijeća online.

Uvodno je govorio v.d. predsjednika Hrvatske gospodarske komore Rijeka prof. dr. sc. Heri Bezić, koji je istaknuo da se “Zlatna kuna” za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu u cjelini dodjeljuje od 1993. godine. Prisutnima su se potom obratili i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović te župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Nagradu “Zlatna kuna” u kategoriji najbolje male tvrtke u PGŽ za 2019. dobila je tvrtka SEKUNDAR USLUGE d.o.o., Jurdani, za sakupljanje, reciklažu, skladištenje i trgovinu sekundarnih sirovina i neopasnog otpada.

U kategoriji srednje tvrtke “Zlatnu kunu” je dobila tvrtka JADRANSKA VRATA d.d., Rijeka. Tvrtka je osnovana 11. 9. 2001. godine kao tvrtka – kći Luke Rijeka d.d. U vlasničku strukturu 2011. kao strateški partner ulazi International Container Terminal Services Inc. (ICTSI). Tvrtka je aktivni je član Udruženja luka HGK.

U kategoriji velike tvrtke “Zlatnu kunu” dobila je tvrtka JGL d.d., Rijeka. Jadran – galenski laboratorij jedna je od vodećih tvrtki orijentiranih na razvoj i proizvodnju lijekova u ciljanim terapijskim područjima s fokusom na osjetila. Osnovan 1991. godine kao prvo privatno farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj proizašlo iz okrilja ljekarne Jadran.

“Zlatna kuna” za životno djelo dodijeljena je Ivanu Bočini, osnivaču i vlasniku tvrtke Ugor d.o.o.

(Foto: ŽK Rijeka)

Oznake