Koncert je otvorila “Šeherezada“, simfonijska suita koja zauzima posebno mjesto u stvaralaštvu svog autora Nikolaja Rimskog Korsakova i odvela publiku na glazbeno putovanje u Rusiju, zemlju u kojoj su nastale mnoge od najljepših stranica glazbene literature. Kao temelj toj opsežnoj simfonijskoj skladbi poslužile su četiri priče iz stare arapske zbirke pripovijedaka “Tisuću i jedna noć“.

U ovom sjajno orkestriranom djelu, u pravom blještavilu orkestralnih boja, kroz četiri stavka, publika je mogla doživjeti priču o perzijskoj kraljici i njenom pripovijedanju kao spasu od smrti, sultanovu okrutnost, ali i čežnju za ljubavlju.

Uslijedila je uvertira-fantazija „Romeo i Julija“ Petra Iljiča Čajkovskog, zasigurno najpopularnijeg ruskog skladatelja i najizrazitijeg predstavnika slavenske romantike u drugoj polovici 19. stoljeća. Svoju originalnost i poseban glazbeni jezik iskazao je i u “Romeu i Juliji“, djelu u kojem je veličanstveno utjelovljenje našla ideja o pobjedi ljubavi nad smrću.

Koncert je zaključen Ravelovim “Bolerom“ uz zadivljujući ples na trampolinima članova ansambla Baleta HNK Ivana pl. Zajca. U koreografiji grčkog koreografa Andonisa Foniadakisa na trampolinima su plesali Marta Kanazir, Laura Orlić, Ksenija Krutova, Maria Mattaranz de las Heras, Soyoka Iwata, Michele Pastorini, Carlos Huerta Pardo i Nicola Prato.