Pod krilaticom „glazba je posvuda“, 5. izdanje Impulse festivala u petak, 2. studenog s početkom u 21 sat, vodi nas na ekskluzivnu projekciju filma Scream for me Sarajevo (2017.), u režiji Tarika Hodžića u Art-kino Croatia. Scream for me Sarajevo dokumentarni je film o koncertu održanom u nemogućim uvjetima. Priča je to o glazbenicima koji su riskirali svoje živote kako bi došli svirati ljudima, koji su riskirali živote da bi ih došli slušati.

Dok je zima ’94. padala, to je bila samo glasina; smiješna, fantastična glasina. Oni nisu mogli vjerovati. Nitko nije vjerovao. Dolazi ovdje? Sigurno to ne može biti istina… Osam godina nakon što je bilo domaćin 14. Zimskim olimpijskim igrama, Sarajevo je palo pod opsadu unutrašnjeg kruga pakla od kojeg je bilo potrebno skoro četiri godine da pobjegne.

Pod krilaticom „glazba je posvuda“, 5. izdanje Impulse festivala u petak, 2. studenog s početkom u 21 sat, vodi nas na ekskluzivnu projekciju filma Scream for me Sarajevo (2017.), u režiji Tarika Hodžića u Art-kino Croatia. Scream for me Sarajevo dokumentarni je film o koncertu održanom u nemogućim uvjetima. Priča je to o glazbenicima koji su riskirali svoje živote kako bi došli svirati ljudima, koji su riskirali živote da bi ih došli slušati.Opsada Sarajeva bila je jedna od najvećih ljudskih katastrofa 20. stoljeća i najduža opsada grada u suvremenoj
povijesti poslijeratne Europe. Unutar gradskog života, koji je bio nepodnošljiv, stanovnici su preživjeli metke snajpera i svakodnevno granatiranje bez struje, vode i grijanja. Međutim, ipak je za neke postojalo jako svjetlo, jedan izvor nade; najveći bijeg od svih ponuđenih – glazba. I jedan čovjek, rock zvijezda, donio je nadu. U tom dubokom, tamnom paklu, jedne prosinačke večeri, pred publiku koja nije mogla vjerovati svojim očima i ušima,
stao je Bruce Dickinson – frontmen grupe Iron Maiden, tada na turneji u povodu svog drugog solo albuma “Skunkworks” – koji je riskirao život za ljude pod opsadom.

Nekoliko sati nije bilo rata i pod zvjezdanim zimskim nebom bilo je moguće vjerovati da je tamo negdje
normalan život. Te večeri Bruce Dickinson bio je u Bosanskom kulturnom centru, držao mikrofon i vrištao “Scream For Me Sarajevo”. Vrisak kojeg će svi sigurno pamtiti.

Trajanje: 95 minuta

Produkcija: Primetime production 

Režija: Tarik Hodžić
Scenarij:
Tarik
Hodžić, Jasenko Pašić
Uloge: Bruce
Dickson, Alen
Ajanović, Esad Bratović, Mirza Ćorić, Samir Čulić, Chris Dale, Alessandro Alex
Elena, Erol Gagula

Ulaznice: 20,00 kn / 10,00 kn za članove Filmskog kluba

Pretprodaja: online u sustavu Ulaznice.hr a od 19. rujna i na blagajni Art-kina Croatia.

Impulse je klupski riječki boutique festival koji spaja više gradskih lokacija s misijom promocije urbane kulture: glazba će pet tjedana biti posvuda u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra (SKC)
Sveučilišta u Rijeci
.

Pratite ga na Facebooku
i Instagramu
– uskoro najavljuju nove goste!