U znaku aktualne teme Kino u izvanrednim situacijama, u Rijeci se od 16. do 18. rujna održava novo izdanje Sajma filma – događaja koji okuplja članove Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača kako bi kroz niz diskusija, radionica, sastanaka i projekcija, osnažili rad neovisnih hrvatskih kina.

U organizaciji Kino mreže, Hrvatskog audiovizualnog centra i Art-kina, Sajam filma su u srijedu, 16. rujna, u dvorani Art-kina, otvorili Alen Munitić, predsjednik Kino mreže, Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Slobodanka Mišković, ravnateljica Art-kina i Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke.

Nakon otvorenja, uslijedila je panel rasprava Kako smo preživjeli lockdown? u sklopu koje su kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije podijelile svoja iskustva o načinima kako su se kina u njihovim zemljama nosila s lockdownom. Govorilo se također i o načinima kako se već sada pripremati za ‘postkorona situaciju’, odnosno graditi neku novu publiku u novim uvjetima na globalnoj razini.