Naime, Livaić je poslije velike borbe spasio remi s pješakom manje protiv Darka Dorića, što je pružilo priliku Kožulu da poslije žestoke taktičke igre nanese drugi uzastopni poraz Jurici Srbišu i dostigne Livaića na diobi prvoga mjesta.

Vrlo zanimljiva bila je i partija između Zorana Jovanovića i prvog nositelja Ivana Šarića u kojoj je Splićanin žrtvom kvalitete stvorio dobre izglede za igru na pobjedu. No, Jovanović je vraćanjem kvalitete i stalnim prijetnjama iznudio prijelaz u jednaku završnicu i tako zaustavio Šarića u usponu prema vrhu. Riječanin Marin Bosiočić je nakon velike borbe svladao Roberta Zelčića, a u finišu partije na briljantan je način iskoristio prednost u završnici topa i lovca protiv topa. Ante Šarić i Saša Martinović remizirali su nakon kratkog, oštrog okršaja u kojem je branitelj naslova na kraju držao vječni šah. Nenad Ferčec i Blažimir Kovačević su relativno brzo remizirali ponavljanjem pozicije.

U ponedjeljak se igra 7. kolo.

Rezultati 6. kola:

Jovanović-Šarić I. remi, Šarić A.-Martinović remi, Bosiočić-Zelčić 1-0, Ferčec-Kovačević B. remi, Srbiš-Kožul 0-1, Dorić D.-Livaić remi.

Poredak poslije 6. kola: Kožul i Livaić po 4,5 boda, Šarić I. 3,5, Martinović, Jovanović, Srbiš i Bosiočić po 3, Dorić D., Ferčec, Šarić A. i Zelčić po 2,5, 2, Kovačević B. 1,5 bod.

Više na službenim stranicama.