“Ovo je veliki bod za našu ekipu, za naš klub, za hrvatski nogomet. Igrali smo protiv vodeće momčadi La Lige koja je bila odmarala šest igrača za našu utakmicu”, izjavio je Rožman podno stadiona u baskijskom San Sebastijanu.

Ondje je Rijeka odigrala 2-2 s Real Sociedadom, vodećom momčadi španjolskog prvenstva, nakon što je bila poražena u prethodne četiri utakmice u Europskoj ligi.

“Mislim da smo bili pametni, jako dobro smo se pripremili za utakmicu. Sigurno je da smo imali i sreće. No na utakmici ovakve razine to se mora potrefiti. U pravo vrijeme smo dali gol, čak smo imali i situaciju da smo išli sami prema vrataru za 2-0. Normalno je da su nas oni onda stiskali u jedan obruč oko našeg gola, imali su svoje prilike, ali korektno smo se branili”, izjavio je trener Rijeke.

“Na svim dosadašnjim utakmicama bili smo nekako blizu, a ovaj bod je nagrada. Smjer u kojem trebamo ići. Ova naša skupina je po meni skupina kao iz Lige prvaka pa svaki bod osvojen u njoj je ogroman”, zaključio je.

Rožman je prethodno na konferenciji za medije rekao kako ima “jako mladu momčad koja malo po malo raste na višu razinu”. Dodao je kako je Real Sociedad imao više i boljih prilika za postizanje gola ali da je Rijeka, koja je vodila s 1-0 i 2-1, mogla i pobijediti.

“Mnogi ne primjećuju no razlika između Rijeke i Real Sociedada je ogromna, no ovo ostvareno večeras je pokazatelj da smo na dobrom putu. Zato nam osvojeni bod vrijedi poput tri boda”, napomenuo je Rožman.

Rijeka će za tjedan dana ugostiti nizozemski AZ Alkmaar dok će talijanski Napoli biti domaćin Real Sociedadu.

Uoči posljednjeg kola u skupini Napoli ima 10 bodova, AZ i Real Sociedad po 8, a Rijeka jedan.