STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva audio-vizualne i izvedbene umjetnike, pojedince i kolektive drugih kreativnih disciplina da prijave radove na popratni izložbeni program 10. STIFF festivala koji će se održati od 22. do 26.11. 2023. u Rijeci.

Tijekom posljednjih deset godina STIFF festival u Galeriji SKC i drugim prostorima grada Rijeke predstavio je opsežan prateći program koji razrađuje i nadopunjuje tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na kritičke suvremene umjetničke prakse, izložbeni program STIFF-a okuplja umjetnike iz cijeloga svijeta, baveći se relevantnim društvenim, političkim i intimnim aspektima svakodnevnog života.

Fotografija: Tanja Kanazir, izložba all GAME no PLAY (2022.), video instalacija Suspensions umjetnice Clare Palli, Galerija SKC, Rijeka

Izložba all GAME no PLAY (2022.), video instalacija “Suspensions” Clare Palli u Galeriji SKC / Foto: Tanja Kanazir; STIFF press

Ove godine fokus je usmjeren na temu Desetljeća. Budući da festival slavi 10 godina postojanja, izložba će također istražiti i ispitati promjene koje su se dogodile u proteklih deset godina te kako su se infiltrirale i transformirale svakodnevni život.

Kao popratni festivalski program, multimedijska izložba stvorit će posebno audio-vizualno iskustvo koje poziva na refleksiju, kontemplaciju i akciju, ukazujući na promjene u načinu na koji uspostavljamo međuljudske odnose, kako isprepletenost s tehnologijom utječe na naše živote, te kako novi društveni narativi konstruiraju prostor i kretanje kroz njega.

Više na www.studentfilmfestival.eu

Rok prijave je 30. lipanj 2023.

Propozicije:

  • prijave se vrše putem google obrasca na poveznici
  • prijavljeni radovi moraju biti originalno autorsko djelo
  • jedna osoba može prijaviti najviše dva rada ili jednu seriju radova
  • radovi trebaju biti u optimalnoj rezoluciji
  • izložba nije natjecateljskog karaktera

Za sva pitanja obratite nam se na demode.stiff@gmail.com.

(Vizual: Dominik Višnjić)